Legyünk sokan ma Fülekpüspökiben! - Külhoni Magyarok
Hírek

Legyünk sokan ma Fülekpüspökiben!

Trianon100, sokaknak sokat jelent ez a kombináció Nógrádban is, ahol felkorbácsolta a kedélyeket a rendezvény, amely most a koronavírus-járvány miatt előrehozott időpontban, ma 16,30 órakor kerül megrendezésre Fülekpüspökiben.

A Losonci járás magyarsága se nem jobb, se nem rosszabb, mint amilyen a magyar társadalmunk a Felvidéken, viszont megérdemli, hogy ezen a napon megkülönböztetett figyelmet kapjon az egész Felvidéken és a Kárpát-Hazában is.

A járványügyi rendelkezések hatályba lépése előtt ma van az utolsó esély, hogy 2020-ban, száz évvel Trianon után tömegesen emlékezhessünk együtt. Történik mindez ma Fülekpüspöki község központjában.

Lehet, hogy szakadni fog az eső és fújni fog a szél, de kit érdekel! Legyünk ma fél 5-kor minél többen Nógrádból, Gömörből, Kishontból, s mutassuk meg, hogy voltunk, vagyunk, leszünk! Mutassuk meg, hogy mi vagyunk a nép! Mi vagyunk a (csendes?) többség!

Ma mindenki hozzon el minél több embert a nógrádi Fülekpüspökibe!

Lehet, hogy esni fog. Mindig esik, amikor mi nagy dolgokat teszünk…

Felvidék Ma

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80