Május 25-e éjfélig lehet jelentkezni a Miniszterelnökség Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából meghirdetett videópályázatára - Külhoni Magyarok
Hírek Kárpát-medence arcai

Május 25-e éjfélig lehet jelentkezni a Miniszterelnökség Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából meghirdetett videópályázatára

Május 25-e éjfélig lehet jelentkezni a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által Trianon századik évfordulója és a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel meghirdetett videópályázatra.

Az államtitkárság május 12-én tette közzé felhívását, amelyre 10-25 év közötti fiatalok jelentkezését várja az anyaországból, a Kárpát-medencéből és a diaszpórából. A fiatalok olyan pályamunkákkal – telefonnal vagy akár kamerával készült videóval vagy kisfilmmel – jelentkezhetnek, amelynek témája a nemzeti összetartozás. Az anyagokban nem csak a megjelölt korosztály szólalhat meg: a pályázó fiatalok interjút készíthetnek nagyszüleikkel, szüleikkel, barátaikkal, szomszédaikkal, de akár csoportosan, zenés vagy táncos produkció keretében is elmondhatják, bemutathatják, mit jelent számukra a magyarság és június 4-e.

 A kezdeményezéshez az indulás óta számos közéleti személy is csatlakozott, így Keresztes Ildikó előadóművész, Szűcs Nelli és Trill Zsolt színművészek, Dér Heni énekes, Pál Eszter népdalénekes, Pataky Attila előadóművész, Böde Dániel magyar válogatott labdarúgó és sok más híresség is videóüzenetben fogalmazta meg, mit jelent számára június 4-e, arra bíztatva a fiatalokat, hogy minél többen jelentkezzenek a felhívásra.

Az elkészült anyagokat az osszetartozunk@hatartalanul.net címre kell elküldeni bármilyen fájlküldő rendszeren keresztül, a következő adatok feltüntetésével: az alkotó neve, életkora, az alkotás címe (ha van), a készítő elérhetősége, a rögzítéshez használt eszköz típusa.

A legjobb alkotás mindhárom megjelölt korcsoportban 300 000 Ft összegű pénzjutalomban részesül, de értékes különdíjakra is számíthatnak a nemzeti összetartozás üzenetét legjobban, legkreatívabban kifejező alkotók. A pályázat részletei a www.kulhonimagyarok.hu oldalon olvashatók.

A felhívás célja, hogy megemlékezzünk a trianoni békediktátum századik évfordulójáról, és a járványügyi helyzet miatt szinte mindenhol elmaradó június 4-i megemlékezések helyett a virtuális térben erősítsük a világ magyarságának határokon átívelő összetartozását.

 

 

Kapcsolodó cikkek