Már csak kilenc napig lehet aláírni a nemzeti régiók védelméről szóló polgári kezdeményezést - Külhoni Magyarok
Hírek

Már csak kilenc napig lehet aláírni a nemzeti régiók védelméről szóló polgári kezdeményezést

Már csak kilenc nap áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy összegyűjtsük a nemzeti régiók védelméről szóló polgári kezdeményezés európai elfogadásához szükséges aláírásokat. Fontos, hogy minél többen aláírjuk a Székely Nemzeti Tanács által indított kezdeményezést, hisz az őshonos kisebbségben élők jövőjét meghatározó ügyről van szó.

2020 az Országgyűlés döntése értelmében – a trianoni békediktátum centenáriuma okán – a nemzeti összetartozás éve. Soha nem látott kihívás elé állított ez az esztendő mindannyiunkat, de arra is lehetőséget adott, hogy fölmutassuk összetartozásunk lényegét: azt, hogy óvjuk és segítjük egymást, szolidárisak vagyunk és odafigyelünk egymásra. Ennek kiváló eszköze a nemzeti régiók védelméről szóló polgári kezdeményezés, amelynek célja, hogy a nemzeti kisebbségek által lakott területek közvetlenül is kaphassanak támogatást az Európai Unió költségvetéséből. A kezdeményezés fontos eszköze az önigazgatásnak, az identitás megőrzésének és a szülőföldön való boldogulásnak.

A jelenlegi helyzetben kiemelten fontos, hogy a politikai csatározások helyett az összefogást erősítsük az anyaországban és határon túl, még akkor is, ha vannak, akik honfitársainktól még a megelőzés eszközeit is sajnálják. Arra kérek mindenkit, szánjon egy percet a nemzeti régiók védelméről szóló polgári kezdeményezés aláírására, hisz ezzel a külhoni magyarság szülőföldön való megmaradását segíti.

Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80