Meccs és határok nélkül szólt a Nélküled - Külhoni Magyarok
Hírek

Meccs és határok nélkül szólt a Nélküled

A DAC labdarúgócsapatának felhívására szombaton nemcsak Dunaszerdahelyen, de Kárpát-medence-szerte felcsendült a csapat himnusza.

A dunaszerdahelyi klub szombaton 17 órától játszott volna hazai bajnokit, és bár a koronavírus-járvány miatt természetesen nem rendezték meg a meccset, nem maradt el a Nélküled című dal eléneklése.

Sőt, a klub híre szerint számos felvidéki, magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai sportegyesület és egyéb szervezet csatlakozott a csapat és az YBS szurkolói csoport felhívásához, így szombaton 16.50-től magyarok ezrei énekelték egyszerre az Ismerős Arcok dalát.

„Ma azért is énekeltünk, hogy áténekeljük az újra lezárt határokat, és hogy közösségünk minden tagja érezze azt, hogy az összefogásban van a valódi erő. Összetartozunk, és senki sincs egyedül. Sokan énekeltek ma velünk az egész Kárpát-medencében, és szeretnénk ezt jövő szombaton megismételni, ezzel is jelezve az egységet, kitartást és egymás támogatását” – nyilatkozta Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot március 7-én függesztéttek fel a koronavírus-járvány miatt.

A kezdeményezést a Nemzetpolitikai Államtitkárság is támogatta. Potápi Árpád János államtitkár családjával maga is részt vett az éneklésben. Közösségi oldalán kiemelte: fontos, hogy ezekben a nehéz időkben minél több módon hívjuk fel a figyelmet az összetartás fontosságára.

M4 Sport

Kapcsolodó cikkek

  • Talpra tud-e még állni a Szövetség?

    Ismét képviselő nélkül maradt Brüsszelben a felvidéki magyarság, miután a Magyar Szövetségnek a legutóbbi választáson (sem) sikerült képviselőt küldenie