Megalakult a székelykeresztúri önkormányzat, beiktatták az új polgármestert - Külhoni Magyarok
Hírek

Megalakult a székelykeresztúri önkormányzat, beiktatták az új polgármestert

Letette a hivatali esküt Koncz Hunor-János, Székelykeresztúr új polgármestere, aki együttműködést kért az önkormányzati képviselőktől a tervezett fejlesztések megvalósítása érdekében. Mellette az önkormányzati képviselők többségét is beiktatták.

Összesen tizenhét önkormányzati képviselője lehet Székelykeresztúrnak, amelyből egy híján mindenki letehette a hivatali esküt a csütörtöki alakuló ülésen. A tanácsosok közül kilencen az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) színeiben nyertek mandátumot, nyolcan pedig az RMDSZ tagjai.

Együttműködés kell

A városlakók szavazatai alapján Székelykeresztúr egy új irányú fejlődésre kapott lehetőséget – jelentette ki Koncz Hunor-János (EMSZ) polgármester, miután letette a hivatali esküt. Mint mondta, ahhoz, hogy a kapott bizalomnak meg is tudjanak felelni az önkormányzati képviselők szoros, pártszínezettől független együttműködésére is szükség van. Közös a cél, közös az érdek, így csapatban kell dolgozni a város fejlődéséért.

A politika hatalom, amellyel meg kell tanulni élni és nem visszaélni. Hatalom, amely teret ad a fejlődésnek, az együttműködésnek és teret ad a közösség erejének – fogalmazott a tisztségviselő.

Hangsúlyozta, szerinte bőrszíntől, nemzetiségtől, vallástól és politikai hovatartozástól függetlenül minden ember egyenlő és ő mindenkinek a polgármestere lesz. Rámutatott: egy élhető, fejlődő várost szeretne, olyat, amely élhető, ahol vannak minőségi munkahelyek és befektetők versenyeznek a lehetőségekért. Ehhez új alapokra kell helyezni a település gazdaságát, jó közbiztonság, fejlett közlekedési rendszer kell, valamint sportolásra és kikapcsolódásra alkalmas helyek. Fontos, hogy lehessen tanulni, dolgozni és egészségesen élni.

Klein László az RMDSZ frakció részéről elmondta, különleges helyzet alakult ki a városvezetésben több mint harminc év után, hiszen pártjuk elvesztette a választásokat és kisebbségbe kerültek. Ennek ellenére ki fogják venni a részüket a város fejlesztéséből, hiszen felelősséggel tartoznak a lakóknak. Azt ígérte, hogy támogatni fognak minden elképzelést, amely a fejlődést és a lakók jólétét segíti elő.

Van munka bőven

Koncz Hunor-János lapunknak kifejtette, meg szeretné erősíteni a kapcsolatot a vállalkozókkal és az intézményekkel, valamint a lakók és a hivatali alkalmazottak kapcsolatát is rendezné, ugyanakkor egy fejlesztési stratégiát szeretne összeállítani mihamarabb, amely a helyiek igényein alapszik.

Fontosnak tartják ugyanakkor a zöld projektek megvalósítását, hiszen az elkövetkezőkben jó részt erre lesznek pályázati lehetőségek az Európai Uniónál.

Maszol

Kapcsolodó cikkek