Megválasztották a parlamenti bizottságok elnökeit, a VMSZ egy elnöki és egy elnökhelyettesi posztot kapott - Külhoni Magyarok
Hírek

Megválasztották a parlamenti bizottságok elnökeit, a VMSZ egy elnöki és egy elnökhelyettesi posztot kapott

A szerb parlament képviselői hétfőn megválasztották a bizottsági elnököket és elnökhelyetteseket. A Vajdasági Magyar Szövetség képviselői közül Kovács Elvira bizottsági elnök, Fremond Árpád pedig elnökhelyettes lett.

Az európai integrációval foglalkozó bizottság élére Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője került, helyettese pedig az Aleksandar Vučić – gyermekeinkért frakció politikusa, Dušica Stojković lett.

A mezőgazdasági, erdő- és vízgazdálkodási bizottság vezetésével Marijan Rističevićet, az Aleksandar Vučić – gyermekeinkért frakció politikusát bízták meg, míg helyettese Fremond Árpád, a VMSZ képviselője.

A biztonsági szolgálatokat ellenőrző bizottság elnöke Igor Bečić, az Aleksandar Vučić – gyermekeinkért frakció politikusa, helyettese pedig Vladan Zagrađanin szocialista képviselő.

A védelmi és belügyi bizottság élére az Aleksandar Vučić – gyermekeinkért frakció képviselője, Aleksandar Marković került, helyettesévé pedig az Egységes Szerbia politikusát, Đorđe Kosanićot választották.

A művelődési és tájékoztatási bizottságot Sandra Božić, az Aleksandar Vučić – gyermekeinkért frakció politikusa vezeti, helyettese az SPS képviselője, Snežana Paunović.

A pénzügyekkel, a köztársasági költségvetéssel és a közpénzek elköltésének ellenőrzésével foglalkozó bizottság elnöke Aleksandar Tomić, az Aleksandar Vučić – gyermekeinkért képviselőcsoport politikusa lett, alelnökké pedig Dušan Bajatović szocialista képviselőt választották.

A külügyi bizottságot az SPS-es Žarko Obradović vezeti, akit az Aleksandar Vučić – gyermekeinkért frakció képviselője, Vesna Marković helyettesít.

Az oktatási, tudományügyi, technológiai fejlesztési és informatikai bizottság vezetőjévé Muamer Zukorlićot választották, míg helyettesévé Marko Atlagićot, az Aleksandar Vučić – gyermekeinkért frakció politikusát.

A területtervezése, közlekedési, infrastrukturális és telekommunikációs bizottság vezetésével az Aleksandar Vučić – gyermekeinkért frakció képviselőjét, Katarina Rakićot bízták meg, helyettese pedig Novica Tončev szocialista képviselő lett.

Az egészségügyi és családügyi bizottság elnöke Darko Laketić, az Aleksandar Vučić – gyermekeinkért frakció politikusa lett, helyettese Sofija Maksimović, a Szerb Patrióta Szövetség (SPAS) képviselője.

A munkaügyi, szociálpolitikai, valamint társadalmi integrációval és a szegénység csökkentésével foglalkozó bizottság élére Radovin Tvrdišić, a SPAS képviselője került, őt pedig távollétében Milanka Jevtović Vukojičić, az Aleksandar Vučić – gyermekeinkért frakció politikusa váltja.

Az emberi és kisebbségi jogi, valamint nemi egyenjogúsági bizottság elnöke a Szerbiai Szociáldemokrata Párt (SDPS) képviselője, Muamer Bačevac lett, helyettese pedig Dragoljub Acković, az Aleksandar Vučić – gyermekeinkért frakció politikusa.

A környezetvédelmi bizottság élére az SPS-es Ljubinka Rakonjacot választották, helyettese pedig az Aleksandar Vučić – gyermekeinkért frakció képviselője, Žarko Bogatinović lett.

A diaszpórával és a régióban élő szerbekkel foglalkozó bizottságot Milimir Vujadinović, az Aleksandar Vučić – gyermekeinkért frakció politikusa vezeti, helyettese pedig Justina Pupin Košćal SPS-es képviselő.

Vajdaság Ma

Kapcsolodó cikkek