Menczer: A Momentum beismerte, hogy magyarellenes párt - Külhoni Magyarok
Hírek

Menczer: A Momentum beismerte, hogy magyarellenes párt

A Momentum bárkinek, bármikor odadobná a külhoni magyarokat és ugyanígy tenne veled is – jelentette ki az államtitkár.

Ahogy korábban mi is megírtuk, a napokban a közösségi médián keresztül feszült egymásnak a momentumos Cseh Katalin és a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a kárpátaljai magyarok helyzetével kapcsolatban. A Momentum politikusa azt nehezményezte, hogy Orbán Viktor és Szijjártó Péter a tárgyalások során Ukrajna NATO-tagságának blokkolását használja fel tárgyalási eszközként a kárpátaljai magyarok szabad nyelvhasználatának érdekében.

Kedden Menczer Tamás reagált Cseh Katalin aggodalmaira és egyértelművé tette, hogy a magyar kormány kiáll a kárpátaljai magyarokért. Az államtitkár akkor úgy fogalmazott: „ha egy politikusnak a külhoni magyarok nem fontosak, az itthon élők sem lesznek azok! Ne legyen kétségünk! Akkor neki valami, valaki más fontos”.

Az államtitkár szavaira nem maradt el a válasz. Cseh Katalin újabb posztjában már kiállt a kárpátaljai magyarok nyelvhasználati jogáért, ugyanakkor Ukrajna NATO- és EU-tagságának blokkolását nem tartotta arányos válasznak a kérdésben. A Momentumos politikus azt nem tette hozzá, hogy akkor szerinte mi lenne az arányos válasz, azt viszont nem felejtette el hozzátenni, hogy szerinte ez csak Putyinnak jó.

Menczer Tamás végül Facebook-videóban reagált a Momentum posztjára. Azt mondta: „a Momentum tegnap nektek köszönhetően beismerő vallomást tett! Annyian foglalkoztatok a Momentum magyarellenességére vonatkozó tegnapi posztommal, hogy a párt kénytelen volt egy magyarázkodó bejegyzést kitenni” – mondta az államtitkár. „Azt magyarázzák, hogy ők szeretik a kárpátaljai magyarokat, csak másképp… Dehogy szeretik! A Momentum egy magyarellenes párt és ez a bejegyzés felér egy beismeréssel” – fogalmazott Menczer Tamás. „Ne felejtsétek el és terjesszétek, hogy akinek az egyik magyar nem fontos, annak a másik sem lesz az. A Momentum bárkinek, bármikor odadobná a külhoni magyarokat és ugyanígy tenne veled is” – zárta gondolatait az államtitkár.

Mandiner

Kapcsolodó cikkek