„Nagy kihívás a szórványban élő magyarok mozgósítása” - Külhoni Magyarok
Hírek

„Nagy kihívás a szórványban élő magyarok mozgósítása”

A december 6-ra kiírt romániai parlamenti választásokhoz közeledve az egyik legnagyobb kihívás a szórványmagyarság mozgósítása – mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában.

Borboly Csaba a tapasztalataikra utalva elmondta, a szórványmegyékben élő magyarok úgy gondolhatják, hogy kis eséllyel gyűlik össze elegendő szavazat egy magyar képviselői mandátumhoz. Ugyanakkor bíznak abban, hogy a decemberi választásokkor olyan megyékben is szerezhetnek mandátumot, ahol korábban még nem volt példa erre.

Hangsúlyozta, hogy a romániai magyar pártok összefogtak a parlamenti választások eredményének sikeréért. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) két hete kötött együttműködést – emlékeztetett, fontosnak nevezve, hogy a romániai magyar pártok egységet tudjanak felmutatni egy olyan politikailag megosztott országban, mint Románia.

Itt az ideje az RMDSZ és az EMSZ közös munkájának, mivel a magyar közösség érdekeit így tudják legjobban érvényesíteni Bukarestben – fogalmazott Borboly Csaba.

Kapcsolodó cikkek