Nyelvünk és kultúránk 50 fiatal szemszögéből címmel jelent meg kötet - Külhoni Magyarok
Hírek

Nyelvünk és kultúránk 50 fiatal szemszögéből címmel jelent meg kötet

Nyelvünk és kultúránk 50 fiatal szemszögéből címmel jelent meg kötet, amelyben magyarországi és külhoni fiatalok gondolatait gyűjtötték össze.

Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, a kiadvány védnöke a kötet keddi budapesti bemutatóján kiemelte: a 2020-as esztendő nemzeti összetartozásunk éve, a trianoni békeszerződés 100. évfordulója. A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságának kötete kifejezi azt, hogy mi tényleg összetartozunk, egyek vagyunk és számunkra fontos a magyarságunk, az identitásunk – mondta.

A beszélgetőkönyv oldalain a magyarsággal, a magyar nyelvvel és kultúrával kapcsolatos kérdésekre válaszolt félszáz magyar fiatal, köztük orvos, tanár, jogász, vegyész, művész, határon innen és túl. A több mint 200 oldalas kiadvány a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága alapításának 50. évfordulója alkalmából jelent meg Blankó Miklós és Cservenka Judit szerkesztésében.

MTI

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80