Nyíljanak meg a szerb-magyar kishatárátkelők, javasolja Pásztor István - Külhoni Magyarok
Hírek

Nyíljanak meg a szerb-magyar kishatárátkelők, javasolja Pásztor István

Pásztor István, a tartományi parlament elnöke ma Csallóközi Eszterrel, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának főkonzuljával tárgyalt.

“A mögöttünk álló időszak tapasztalatairól és az előttünk álló közös feladatainkról egyeztettünk, hogy sikeresen tereljük vissza az életünket a normális, megszokott kerékvágásba” – írta közösségi oldalán Pásztor István, aki arra kérte főkonzul asszonyt, hogy tolmácsolja Magyarország Kormánya döntéshozói irányába azon kérését, hogy az oltakozást igazoló szerbiai igazolások maximális pozitív elbírálást és -ebből fakadóan- mozgási lehetőséget biztosítsanak úgy a határátlépésnél, mint Magyarország területén.

Pásztor István arra is megkérte tárgyalópartnerét, hogy jelezze a vajdasági polgárok azon igényét, hogy minél hamarabb nyíljanak meg a régóta lezárt határátkelők. A rasztinai, bajmoki, királyhalmi, a horgosi régi határállomás, valamint a gyalai és a rábéi határátkelők mielőbbi megnyitása prioritás, hogy a polgárok minél gyorsabban és minél kevesebbet utazva tudjak közlekedni, mindennapi ügyeiket intézni.

Pásztor István megköszönte Csallóközi Eszternek az elmúlt egy évben kifejtett erőfeszítését, partnerségét és nyitottságát, segítőkészségét, amit folyamatosan tanúsított annak érdekében, hogy segítsenek a polgároknak, hogy a korlátozások ideje alatt is el tudják intézni legfontosabb ügyeiket.

“Függetlenül attól, hogy életünk menetének normalizálása karnyújtásnyira van, továbbra is be kell tartsuk a hatályban lévő intézkedéseket. Tisztelettel kérek mindenkit, vegye fel az oltást, gyorsítsuk így is az életünk normalizálódásának menetét, vigyázva magunkra és egymásra!” – áll Pásztor istván üzenetében.

Vajdaság Ma

Kapcsolodó cikkek