Online találkozót szervez a nemzetpolitikai államtitkárság a külhoni magyar vállalkozóknak - Külhoni Magyarok
Hírek

Online találkozót szervez a nemzetpolitikai államtitkárság a külhoni magyar vállalkozóknak

A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága online találkozót hirdet a Kárpát-medencei magyar vállalkozók számára.

Potápi Árpád János államtitkár a közösségi oldalán szerdán közzétett videoüzenetében kiemelte: az elmúlt évek során indított gazdaságfejlesztési programokkal párhuzamosan erős kapcsolati háló épült ki a határon túli magyar vállalkozókkal, ezeket a szálakat szeretnék tovább erősíteni.

Emlékeztetett, tavaly negyedik alkalommal rendezték meg Mezőkövesden a Kárpát-medencei magyar vállalkozók találkozóját, amely idén sem marad el: online formában megtartják, a szakmai partner idén is a Design Terminal. Potápi Árpád János közölte: az online találkozót május 8-9-én tartják, a jelentkezés április 16-án, csütörtökön 10 órakor indul a www.kulhonimagyarok.hu oldalon.

Ismertette: a találkozón 200 külhoni vállalkozó részvételét tudják biztosítani, akik hasznos előadásokon, workshopokon vehetnek részt, és kapcsolatot építhetnek az anyaországi szakemberekkel és más külhoni vállalkozókkal.

A nemzetpolitikai államtitkárság felmérései szerint a külhoni magyar vállalkozások több mint 90 százalékban magyar embereket foglalkoztatnak, így egy-egy mikro- vagy kisvállalkozás 4-5 vagy akár több magyar család megélhetéséhez járul hozzá.

Az államtitkár a koronavírus-járványra utalva hangsúlyozta: a szakmai segítségnyújtás a jelenlegi helyzetben rendkívül fontos, így arra kért mindenkit, hogy maradjanak egymással és az anyaországgal szoros kapcsolatban.

MTI

Kapcsolodó cikkek