Pásztor: A referendumon fontos üggyel kapcsolatban nyilvánítunk véleményt - Külhoni Magyarok
Hírek Vajdaság

Pásztor: A referendumon fontos üggyel kapcsolatban nyilvánítunk véleményt

Javában zajlik Szerbiában az alkotmánymódosítási népszavazás. Pásztor István vasárnap délelőtt Noszán adta le voksát, s a sajtónak nyilatkozva mindenkit arra buzdított, menjen el szavazni.

A Vajdasági Magyar Szövetség és a Tartományi Képviselőház elnöke a voksolást követően arról beszélt, hogy minden egyes népszavazás fontos, mert egy olyan civilizációs lehetőség, amikor maguk a polgárok alakíthatnak ki végső döntést egy fontos üggyel kapcsolatban, írja a Pannon RTV.

„Az alkotmánymódosítás sok országban, így Szerbiában is referendumügyi kérdés. Ebben a konkrét esetben, ez a mostani pillanat azért fontos, mert egy 15 éves problémának jelentheti talán a megoldását. Mintegy 15 évvel ezelőtt fogalmazta meg legelőször az Európai Unió azokat a fenntartásokat, amelyek a szerbiai igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban léteznek. Ezek a megfogalmazások idővel nem tompultak, és ezzel kapcsolatban Szerbiának van egy vállalt kötelezettsége, hogy ezt a módosítást megteszi. Úgyhogy ilyen értelemben ez egy vállalt kötelezettségnek a végrehajtása” – nyilatkozta Pásztor István.

Vajdaság Ma

Kapcsolodó cikkek

  • Újabb támogatások intézményeinknek

    A VMSZ köztársasági szerepvállalásának köszönhetően most az állami költségvetésből – írja dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke