Pásztor István: A magyar ügyeket csak erős politikai érdekérvényesítéssel lehet hatékonyan képviselni - Külhoni Magyarok
Hírek

Pásztor István: A magyar ügyeket csak erős politikai érdekérvényesítéssel lehet hatékonyan képviselni

Fontos a magyar érdekképviselet, és hogy ott legyünk, ahol a döntések születnek – nyilatkozta a Pannon RTV-nek a VMSZ elnöke Belgrádban. A politikai pártok képviselőivel tárgyalt a szerb államfő.

Június 21-én tartják a választásokat Szerbiában – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő, miután ma délután tárgyalt a politikai pártok képviselőivel. Az egyeztetésen Pásztor István, a VMSZ elnöke is részt vett.

A Pannon RTV-nek nyilatkozva elmondta, a magyar ügyeket csak akkor lehet hatékonyan képviselni, ha a magyar közösségnek erős politikai érdekérvényesítő ereje van. Kiemelte, megmutatkozik, hogy melyek azok a kérdések, amelyeket eddig a VMSZ közbenjárására sikerült megoldani. Szavai szerint ezért is fontos, hogy az ember ott lehessen, ahol a döntések születnek.

„A mi számunkra az a fontos, hogy maximalizáljuk azt a közösségi támogatást, ami a legitimitást fogja biztosítani. Az elmúlt napok és hetek is azt bizonyították, akár az ingázók kérdése körül, akár az érettségizők kérdésének a megoldása körül, akár a kijárási tilalom körüli szabályok letisztázása körül, akár az egyszeri segélycsomag kiosztásának ügye körül, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy a magyar közösségnek van-e erőteljes politikai érdekérvényesítő ereje.”

Vajdaság Ma

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80