Pásztor István: folytatni kell az öt évvel ezelőtt megkezdett munkát - Külhoni Magyarok
Hírek Vajdaság

Pásztor István: folytatni kell az öt évvel ezelőtt megkezdett munkát

Szerb-magyar kapcsolatok, újvidéki emlékmű, választások – egyebek között ezeket a témákat is érintette Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Tartományi Képviselőház elnöke a Vajdasági RTV Pravi ugao című műsorának vendégeként.

Szavai szerint Újvidéken az 1944/45-ös ártatlan áldozatok tiszteletére emelendő emlékmű megvalósítása a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt közös projektje, de valójában a két nép közötti megbékélést is szimbolizálja.

Az áprilisban esedékes választásokkal kapcsolatban elmondta, a magyar és szerb nép közös érdeke, hogy mindkét országban a jelenleg hatalmon lévő politikai erők győzedelmeskedjenek. Hozzátette, az elnökválasztáson Aleksandar Vučićot fogják támogatni, amennyiben jelölteti magát, hiszen az öt évvel ezelőtt megkezdett munkát még nem fejezték be, továbbá szerinte szükséges azt a politikai stabilitást megtartani, ami az elmúlt időszakot jellemezte.

Arra a kijelentésere válaszolva, miszerint a Magyarország és Szerbia közötti kapcsolatok Orbán Viktor miniszterelnök és Aleksandar Vučić államfő jó viszonyán alapszanak, Pásztor elmondta, mindezt két ember kapcsolataként is lehet értelmezni, azonban a politikában a hangsúlyt a bizalomra és annak kiépítésére helyezik.

Vajdaság Ma

Kapcsolodó cikkek