Pásztor István: Minél többen beoltatják magukat, annál előbb normalizálódik a helyzet - Külhoni Magyarok
Hírek

Pásztor István: Minél többen beoltatják magukat, annál előbb normalizálódik a helyzet

Megtalálni az egyensúlyt a korlátozások és a normális élet között, erről szólt az elmúlt évünk a járványidőszakban – mondta Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hangsúlyozta, a fertőzés terjedésének megfékezése a cél, ehhez pedig a lakosság többségének be kellene oltatnia magát. A politikus arról is beszélt, hogy fontos Szabadka városképének megőrzése, ehhez pedig nem szabad lebontani a régi épületeket.

Minél többen oltatják be magukat, annál előbb térhet vissza az élet a normális kerékvágásba – nyilatkozta Pásztor István. A VMSZ elnöke kiemelte, hogy amennyiben egyre többen felveszik a vakcinát, az azt eredményezheti, hogy elfogy a vírus élettere.

Elmondta, hogy az utóbbi egy évben az illetékesek megpróbáltak olyan egyensúlyt teremteni, amelyekkel az élet normalitása is megmarad, de a vírus terjedését is sikerül lassítani. „Az elmúlt egy év folyamatosan arról szól, hogy, hogyan lehet megtalálni azt a vékony pallót, amely egyrészről megállítja a vírust és megvédi a lakosságot, vagy normális mederben, amennyire csak lehet normális mederben tartja az életet, a gazdaságot, a társadalmi kapcsolatrendszert, az iskolarendszert, megőrizve az egészségügy hatékonyságát, működőképességét.”

Pásztor István beszélt Szabadka Város kettes számú övezetének részletes szabályozási tervéről is. Elmondta, hogy ennek az elképzelésnek le kell kerülnie a napirendről. A VMSZ elnöke hangsúlyozta, hogy nincs az új tartalom ellen, de nem a városkép megbontásán és az épületek lebontásán kellene gondolkodni, hanem azon, hogy a meglévőket miként lehet felújítani. Hozzátette, azért sem szabad elfogadni ezt a rendezési tervet, mert azzal bontásra lennének ítélve a Rudics utcában, a Petőfi Sándor utcában, a Zsinagóga-téren és a Gombkötő utcában lévő épületek. A közvitán szereplő tervvel kapcsolatban ő is benyújtotta meglátásait. „A város központjának az ilyen módon történő visszabontása, lebontása azt eredményezi, hogy azt a nagy értéket, amit mi a szüleinktől, nagyszüleinktől, dédnagyszüleinktől megörököltük, örök időkre eltöröljük. Az, ami Szabadkának a vonzereje, ami Szabadka központjának a hangulata, ami miatt szeretnek idejönni a távolról ideérkezők, ami miatt a szabadkaiak szeretik a várost, egy tollvonással megszűnne.”

A politikusa elmondta, hogy pénteken Vajdaságba látogat Potápi Árpád János. A magyar nemzetpolitikai államtitkár a topolyai fejlesztéseket fogja megtekinteni, annak a szállónak az építését is, amelyet a magyar kormány is támogatott.

Pannon RTV

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80