Pásztor István: „Vegyük komolyan a veszélyt, vigyázzunk az idősekre!” - Külhoni Magyarok
Hírek

Pásztor István: „Vegyük komolyan a veszélyt, vigyázzunk az idősekre!”

Egészen biztos, hogy jó döntés volt a rendkívüli állapot bevezetése, annak ellenére, hogy nagymértékben meg fogja változtatni a mindennapjainkat, mondta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hétfő reggel megtartott szabadkai sajtótájékoztatóján.

– Meg kell tenni mindent annak érdekében, hogy a vírus terjedését meg lehessen állítani és azok az intézkedések, amelyeket tegnap este bejelentettek, illetve amelyeknek kibontása, részletezése a mai nap folyamán, illetve az elkövetkező napokban meg fog történni, azok biztos, hogy ehhez hozzá fognak járulni – jelentette ki Pásztor István.

A pártelnök szerint be kell tartani a szabályokat és oda kell figyelnünk egymásra, mert csak így tudunk a hasonló helyzetekből sikerrel kijönni.

– A helyzetet komolyan kell venni, de ez nem azt jelenti, hogy pánikba kell esni, ugyanakkor legyinteni sem szabad, hogy nem kell félni a vírustól. A foganatosítandó intézkedések betartásával meg tudjuk akadályozni a fertőzés terjedését.

Pásztor István nyomatékosította: a fertőzés leginkább az idősebbeket veszélyezteti, ezért fontos, hogy mindenki megértse, elsősorban nekik fontos betartani a szabályokat és rájuk kell vigyázni.

Pásztor István elmondta az újságíróknak, hogy saját édesanyja 87 éves és még mindig aktív, aki templomba, piacra, boltba jár, az udvarban és a házban dolgozik. Ma telefonon felhívta és elmondta neki, hogy nem szabad kimennie az udvarból. Édesanyja megígérte neki, hogy betartja a szabályokat.

– Azt gondolom, hogy mindnyájunknak az a feladata, hogy segítsünk az élet normalitásának a fenntartásában, s ezúttal is hangsúlyozom, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség ebből a helyzetből nem kíván semmilyen politikai nyerészkedést megvalósítani.

Pásztor István elmondta azt is, hogy a VMSZ honlapján tájékoztató kampányt indítanak, hogy a legfrissebb információk mindenkihez eljussanak. Ebben a munkában orvosokat is angazsálnak majd.

– Az elkövetkező napokban azoknak az utasításoknak a figyelembevételével, amelyet a kormányzat megfogalmaz, a Vajdasági Magyar Szövetség mozgósítani kívánja a saját tagságát, a fiatalokat, a jó szándékú segítőkész embereket, hogy segítsünk egymáson.

A VMSZ elnöke mindenkit arra kér, hogy segítsen azokon, akiket leginkább meg kell védenünk attól, hogy a fertőzést elkerüljék.

Vajdaság Ma

Kapcsolodó cikkek