Pásztor kiírta a tartományi választásokat április 26-ára - Külhoni Magyarok
Hírek

Pásztor kiírta a tartományi választásokat április 26-ára

Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke ma kiírta a vajdasági parlament képviselőinek rendes megválasztását, 2020. április 26-ára, vasárnapra a tartomány képviselőház választásokra vonatkozó döntése, illetve Vajdaság statútuma alapján.

„Tartományi házelnökként, felhatalmazásomnak és kötelességemnek eleget téve, éppen most írtam ki 2020. április 26-ára, vasárnapra a tartományi képviselők rendes megválasztását, Vajdaság statútuma és a tartományi parlamenti döntés választásokra vonatkozó döntése értelmében.

Az említett döntéssel összhangban, valamint tekintettel arra, hogy a tartományi választásokat részarányos rendszerben tartjuk meg, vagyis Vajdaság Autonóm Tartományban mint egy választási egységben, a képviselőket a politikai pártok, a politikai pártok koalíciójának vagy politikai párt és polgárok csoportosulásának koalíciójának, illetve polgárok csoportosulásának listája alapján választjuk meg.

Tisztelt vajdasági polgárok, szeretném felkérni önöket, hogy április 26-án éljenek polgári jogukkal, tegyenek eleget kötelezettségüknek, és vegyenek részt a választáson, és kedvük szerint szavazzanak valamelyik pártra, koalícióra vagy polgári csoportosulásra.

Önök az egyetlenek akiknek joga van dönteni arról, hogy ki képviselje önöket az elkövetkező mandátumban a tartományi parlamentben.

Engedjék meg, hogy néhány szót szóljak minden párthoz, koalícióhoz és polgári csoportosuláshoz, amelyek eleget tesznek majd a feltételeknek és részt vesznek a tartományi választási folyamatban. A tartományi képviselőház egy olyan parlament, ahol ápoljuk a magas szintű kultúrát a magatartásban, és a kölcsönös tiszteletadást. Mindannyian, közösen építettük ki ezt a tekintélyes intézmény, ez mind a 120 képviselő teljesítménye. Ezért mindenkit arra szólítok fel, hogy korrekt és kulturált választási kampányt folytasson, egy programokon és érveken alapuló harcot“, jelentette ki Pásztor a választások kiírása után.

Vajdaság MA

Kapcsolodó cikkek