Potápi: A baloldal ismét nemet mond a határon túli magyarságra - Külhoni Magyarok
Hírek

Potápi: A baloldal ismét nemet mond a határon túli magyarságra

„Tizenegyedik éve dolgozunk azért, hogy minden magyar – éljen Csíkszeredában, Torontóban vagy bárhol a világon – érezhesse, hogy a magyar nemzet egyenrangú tagja, Magyarország az otthona. A baloldal ennyi év után sem változott: ismét megtagadná saját nemzettársait. Jó, ha tudjuk: akinek nem fontos az egyik magyar, nem fontos a másik sem!” – fejtette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, reagálva a Momentum és a DK közötti szópárbajra.

Mint ismert, Fekete-Győr András egy hétfőn megjelent interjújában úgy fogalmazott, hogy „a DK nem a legjobb barátja a határon túli magyarságnak”. Fekete-Győr arról is beszélt, a DK szövetségesei nyomására belement, hogy egy esetleges kormányváltás után nem nyúlnak hozzá a határon túli magyarok szavazati jogához. Arra a kérdésre, hogy nehéz volt-e erre Gyurcsányékat rábeszélni, keménykedve azt válaszolta: „nem, mivel ők is látták, hogy van öt másik párt, ami máshogy gondolkodik erről a kérdésről, és az öt az egy ellen nem a leghálásabb szerepfelosztás”. A Gyurcsány-párt politikusa pedig gyorsan igyekezett cáfolni Fekete-Győr szavait. Arató Gergely azt írta: „Mivel én vezetem a közös programot előkészítő hatpárti bizottság munkáját, határozottan állíthatom, hogy a közös ellenzéki programalkotó tárgyalásokon nem született ilyen döntés, kicsit csodálkozunk, hogy honnan vette ezt Fekete-Győr András.”

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy „micsoda szerencse, hogy mi jól emlékszünk arra, amikor Fekete-Győrék nemrég egy román pártnak kampányoltak a magyarokkal szemben, Gyurcsányék meg népszavazáson intettek be a határon túli honfitársainknak”.

– Szerintem tehát kár ezen veszekedniük, mindannyian ugyanúgy gyűlölik és lenézik a szomszédos országokban élő magyarokat. Jobb a békesség! – összegzett Kocsis Máté.

Magyar Nemzet

Kapcsolodó cikkek