Potápi: A cél, hogy a XXI. század a magyar nemzet számára nyertes évszázad legyen - Külhoni Magyarok
Hírek

Potápi: A cél, hogy a XXI. század a magyar nemzet számára nyertes évszázad legyen

Featured Video Play Icon

A trianoni határok nemcsak gazdaságilag tették tönkre az akkori országot, hanem családokat, nemzetrészeket választott el egymástól – mondta Potápi Árpád János a Pannon TV Közügyek című műsorában.


Trianon után a magyar lakosság olyan sokkot élt át, amely még ma is érezteti a hatását – emelte ki Potápi Árpád János a Pannon TV Közügyek című hírháttérműsorában. Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára hozzátette, hogy a trianoni határok nem csak gazdaságilag tették tönkre az akkori országot, hanem családokat, nemzetrészeket választott el egymástól.

Magyarország összterülete a 282 ezer négyzetkilométerről 93 ezer négyzetkilométerre csökkent, és elveszítette lakosságának 70 százalékát. A magyar nemzetnek az egyharmada a szomszédos országokhoz került. Magyarországnak ebből a vert helyzetből kellett a romokon újjáépítenie magát – emelte ki Potápi Árpád János.

„Nyugodtan mondhatjuk azt, hogy így száz év távlatából, hogy a XX. század a magyar nemzet számára egy vesztes évszázad volt. Rendkívül sok nehézséget okozott a nemzetünknek, és reméljük azt, hogy az elmúlt évtizedben, amit a magyar nemzetépítés területén, a nemzetegyesítés területén tettünk meg közösen a határon túli Kárpát-medencei és diaszpóra magyarsággal együtt, az hozzájárul ahhoz, hogy a XXI. századot már ne vesztesként fejezzük be, hanem a magyarság számára, a magyar nemzet számára egy nyertes évszázad legyen.”

Kapcsolodó cikkek