Potápi: Aki szembemegy a határon túli magyarokkal, az az egész magyar nemzettel megy szembe - Külhoni Magyarok
Hírek

Potápi: Aki szembemegy a határon túli magyarokkal, az az egész magyar nemzettel megy szembe

Aki szembemegy a határon túli magyarokkal, az az egész magyar nemzettel megy szembe – jelentette ki a Magyar Nemzetnek nyilatkozva a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, reagálva Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetőjének hétfői parlamenti felszólalására.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: a határon túli magyar emberek nem tehetnek arról, hogy ősidők óta azokon a területeken élnek, arról sem tehetnek, hogy az ország határai éppen száz éve nem esnek egybe a nemzet határaival. Szavai szerint a nemzeti összetartozás évében ilyen nyilatkozatot tenni döbbenetes, felháborító és vérlázító, ilyenekre a kommunizmus legsötétebb éveiben sem volt példa.

Kiemelte, különösen megdöbbentő, amikor egy nő szájából hangzanak el ilyen ocsmány és durva támadások. – Arról nem is beszélve, hogy a külhoni magyarságnak a járvány kezelésére adott adomány gesztusértékű, amelyből az ottani emberek láthatják, hogy a magyar kormány egységes nemzetben gondolkodik, és volt értelme az elmúlt évek közösen végzett munkájának – tette hozzá.

Magyar Nemzet/ NÁT

Kapcsolodó cikkek