Potápi: Emlékezzünk a múltra, de tekintsünk a jövőbe is! - Külhoni Magyarok
Hírek

Potápi: Emlékezzünk a múltra, de tekintsünk a jövőbe is!

Emlékezzünk a múltra, de tekintsünk a jövőbe is, június 4-e indítsa meg számunkra a nyertes 21. századot – üzeni a magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából


A magyar kormány nemzetpolitikájának köszönhetően zajlik a nemzet egyesítése, a határok megváltoztatása nélkül – fogalmazott videóüzenetében Potápi Árpád János. A magyar nemzetpolitikai államtitkár hozzátette, ma már talán elmondhatjuk azt, hogy egységes Kárpát-medencéről beszélünk, és a határon túli magyarság egyre inkább előnyt jelent. Potápi Árpád János a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából videóüzenetében elmondta, az elmúlt 10 év legnagyobb eredménye, hogy megerősödtek közösségeink a Kárpát-medencében, és megerősödtek a diaszpórában egyaránt.

„A magyar kormány nemzetpolitikájának köszönhetően zajlik a nemzet egyesítése, a határok megváltoztatása nélkül. Az elmúlt 100 esztendő legnagyobb eredménye, hogy élünk és megmaradtunk. Az elmúlt 10 esztendő legnagyobb eredménye, hogy megerősödtek a közösségeink. Megerősödtek a magyar közösségek a Kárpát-medencében és megerősödtek a diaszpórában egyaránt. Ma már talán elmondhatjuk azt, hogy egységes Kárpát-medencéről beszélhetünk, egyre inkább elmondhatjuk, hogy a határon túli magyarság nem hátrányt jelent, hanem egyre inkább előnyt.”

MTI

Kapcsolodó cikkek