Potápi: történelmi siker az elmúlt tíz év nemzetpolitikája - Külhoni Magyarok
Hírek

Potápi: történelmi siker az elmúlt tíz év nemzetpolitikája

Történelmi siker az elmúlt tíz év nemzetpolitikája, hiszen az elmúlt században nem volt olyan évtized, amikor ilyen töretlen lett volna a nemzetpolitika előmenetele – fogalmazott a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Potápi Árpád János elmondta, hogy az idei esztendő a nemzeti összetartozás éve, ezért is döntöttek amellett, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére megrendezik a Magyar Állandó Értekezletet (Máért) és a Magyar Diaszpóra Tanács ülését. Az államtitkár elmondta, hogy a csütörtöki online értekezleten a Demokratikus Koalíción kívül minden magyarországi parlamenti párt és az összes határon túli magyar politikai párt képviseltette magát. A diaszpóra tanács ülésére 90 tagszervezetet hívtak meg, közülük 83 szervezet vett részt a rendezvényen.

A fórumok egyhangúlag elfogadták, hogy 2021 a nemzeti újrakezdés éve legyen – mondta.

A járványhelyzet miatt a fórumok programjainak nagy része az online térbe költözött, néhányat pedig nem tudtak megtartani – jelezte, ugyanakkor hamgsúlyozta, hogy az elmúlt tíz évben kezdeményezett programokat a jövőben is mindenképpen szeretnék folytatni, ezért is lesz 2021 a nemzeti újrakezdés éve – tudatta az államtitkár. Potápi Árpád János rámutatott: a 2010 óta tartó radikális nemzetpolitikai változás révén oktatás, kultúra, sport, gazdaság és média tekintetében már egy egységes Kárpát-medencei térről beszélhettünk.

MTI

Kapcsolodó cikkek