Részben online térbe költöznek a Cseperedő program alkalmai - Külhoni Magyarok
Hírek

Részben online térbe költöznek a Cseperedő program alkalmai

Átütemezett előadások, online ismeretátadás, szabadtéri foglalkozások, valamint elhalasztott alkalmak jellemzik az utóbbi időben a Ringató foglalkozásokat, illetve a Cseperedő program eseményeit. A családok és csemeték érdekében szigorúan betartott óvintézkedések szellemében zajlanak a már megszokott foglalkozások és események.

„Márciusban teljesen leálltak a Ringató foglalkozások s a Cseperedő program rendezvényei, júniusban szabadtéren valósultak meg a foglalkozások a vonatkozó higiéniai szabályok betartásával. Szeptemberben már a benti termekben valósultak meg az alkalmaink. Október elsejétől újra leálltunk” – nyilatkozta a Felvidék.ma megkeresésére Berky Angelika, a foglalkozások felvidéki koordinátora.

A tavaszi karanténidőszak alatt számos foglalkozásvezető online módon tartotta meg a Ringató foglalkozásokat.

A foglalkozások mellett a járványügyi helyzet az egyéb előadásokat és a szülők iskoláját is befolyásolta. Az ősz kezdetén babaelőadásokkal kedveskedtek volna a gyerkőcöknek. Sajnos ezek a magyar–szlovák államhatáron lévő határzár miatt meghiúsultak.

Ugyanakkor nem álltak le teljes mértékben az események. „Online térbe költözött a szülők iskolája, október 15-én lesz az első ilyen előadásunk Ismerkedj Montessorival címmel” – emelte ki Berky Angelika. Hozzátette: az előadások ingyenesek, ám regisztrációhoz kötöttek.

Az ősz folyamán több hasonló előadásra készülnek. Ezen workshopok időtartama általában másfél óra lesz, s interaktív módon, a hallgatóság bevonásával valósulnak meg. Az Ismerkedj Montessorival előadásra az alábbi linken regisztrálhatnak az érdeklődők. A B. Szirtes Dóra vezette, október 15-én délután öt órakor kezdődő workshopra harminc fő jelentkezhet be az alábbi linken elérhető regisztráció kitöltésével.

Ezt követi Süll Tamás Segítség, apa lettem! című előadása október 23-án este hét órakor. Ez az online fórum az apukáknak és leendő apukáknak ad tanácsot – magyarázta a koordinátor. Erre az online előadásra 25 fő jelentkezhet be az alábbi linken.

Mint Berky Angelika elmondta: novemberben tovább szeretnék folytatni az online előadásokat, mely iránt más most komoly érdeklődés mutatkozik. Ezek időpontjai még egyeztetés alatt vannak, a későbbiekben teszik közzé azokat.

Kedvező hírként közölte portálunkkal azt is, hogy szeptembertől bővült a foglalkozásvezetők sora. Felvidék-szerte immár harminchárom foglalkozásvezető közel hetven helyszínen tartja a Cseperedő program keretei között megvalósuló Ringató foglalkozásokat.

Felvidék Ma

Kapcsolodó cikkek