Semjén Zsolt hivatalában fogadta Jankovics Róbertet - Külhoni Magyarok
Hírek

Semjén Zsolt hivatalában fogadta Jankovics Róbertet

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kedden reggel fogadta Jankovics Róbertet, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) elnökét, a megbeszélésre Budapesten, a Karmelita Kolostorban került sor.

Jankovics Róbert a találkozót követően elmondta, hogy a baráti megbeszélésen a horvátországi magyarság helyzetével összefüggő aktuális kérdésekről tárgyaltak Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettessel. Érintették a vírushelyzettel összefüggő kérdéseket, megvitatták a horvátországi és magyarországi aktuálpolitikai témákat, külön kitérve a horvátországi magyarságra vonatkozó operatív program időszerű részleteire.

Jankovics tárgyalópartnerének beszámolt a horvátországi magyarság egyesületeinél zajló fejlesztésekről is. Megköszönte a magyar kormánynak az itteni nemzetrész érdekeit szolgáló fejlesztésekhez nyújtott támogatását.

Semjén Zsolt gratulált a horvátországi magyarok imponáló sikereihez és biztosította Jankovics Róbertet, hogy a magyar kormány a továbbiakban is erkölcsileg, politikailag és anyagilag is támogatni fogja a HMDK-nak a horvátországi magyarság megmaradása érdekében kifejtett tevékenységét.

Képes Újság

Kapcsolodó cikkek