Soós Zoltán visszavette Marosvásárhelyt - Külhoni Magyarok
Hírek

Soós Zoltán visszavette Marosvásárhelyt

Magyarul és románul jelentette be győzelmét Soós Zoltán. Mint hangsúlyozta, minden vásárhelyinek lesz a polgármestere, ezennel véget ért a húsz évig tartó Florea-rendszer.

1.39 – Bár pontos eredményekre csak hétfő délelőtt lehet számítani a marosvásárhelyi RMDSZ arra számít, hogy tizenkét önkormányzati képviselője lesz a tanácsban. Eddig tíz tanácsosa volt az RMDSZ-nek Marosvásárhelyen.

00.56 – „Azt ígértem, minden marosvásárhelyi polgármestere leszek, köszönöm, hogy támogattak. Biztos lesznek majd tévedéseim, de egyvalamit nem felejtek el: a város minden polgárát képviselem” – jelentette ki Soós Zoltán, aki úgy fogalmazott, hogy visszavették Marosvásárhelyt. Nem a magyarok, hanem a marosvásárhelyiek győztek. Nem a magyarok győztek a románok felett, hanem a vásárhelyiek nyertek a korrupció és a keresztapák felett – mondta, történelmi győzelemnek nevezve a vasárnapit.

Kép: Krónika

Soós úgy fogalmazott, hogy túlléptek az etnikai választáson, és lezártak egy rendszert, a Florea-rendszert, amely sok sebet ejtett, de nem létfontosságút, mert a vásárhelyiek ezúttal szívvel szavaztak.

A Soóst támogató RMDSZ-csapat is teljesen megújult, a szavazatok többségét megszerző jelölt reméli, ezzel vége lesz az intrikáknak.

„Új fejezetet nyitunk Marosvásárhely életében, nagy kihívás áll előttünk” – zárta Soós megköszönve a támogatást.

Kép: Krónika

00.17 – Részeredmények: Soós Zoltán 23 130 szavazat, Claudiu Maior 7077, Theodora Benedek 5589, Marius Pașcan 3285.

23.40 – Részeredmények: Soós Zoltán 20 609 szavazatot kapott, őt követi Claudiu Maior 5922-vel, majd Theodora Benedek 4754-gyel, aztán Marius Pașcan 2767-tel.

23.08 – A 85 körzetből 44-et már megszámoltak, ennek alapján az eredmények: 14 700 szavazat a független Soós Zoltánnak, 3850 Claudiu Maiornak, 3100 Theodora Benedeknek és 1700 Marius Pașcannak – jelenti kollégánk Soós Zoltán eredményvárójából.

Krónika

Kapcsolodó cikkek