Sporteszközök a kétnyelvű iskoláknak - Külhoni Magyarok
Hírek Muravidék

Sporteszközök a kétnyelvű iskoláknak

A Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) sporteszközöket vásárolt a muravidéki kétnyelvű tanintézményeknek. A csomagok átadására szeptember 8-án került sor az 1. Számú Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola előtt.

A sporteszközcsomagokat Horváth Ferenc, az MMÖNK elnöke, nemzetiségi parlamenti képviselő és Pirityiné Szabó Judit, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője adta át.

A csomagok összértéke 660 ezer forint, azaz közel 2.000 euró, míg egy-egy iskola csomagjának ára 100 ezer forint, közel 300 euró. A sportszereket, főként labdákat, ugróköteleket, hullahoppkarikákat és egyéb tornaszereket az iskolák képviselői vették át. A támogatás a „2021 – a nemzeti újrakezdés éve” keretében érkezett. A Nemzetpolitikai Államtitkárság 170 millió forint keretösszegből több mint 1.500 Kárpát-medencei általános és középiskolás számára vásárolt sportcsomagot.

Pirityiné Szabó Judit kifejtette, bíznak abban, hogy az elmúlt másfél év bezártsága után minél több olyan közösségi alkalom lesz, ahol önfeledten tudják a gyerekek a sporteszközöket használni.

Népújság

Kapcsolodó cikkek