Szabadka: A Caritas vezetőit fogadta a városi képviselő-testület elnöke - Külhoni Magyarok
Hírek

Szabadka: A Caritas vezetőit fogadta a városi képviselő-testület elnöke

Szabadka fontosnak tartja a Caritas tevékenységét, ezért továbbiakban is támogatni fogja a civil szervezet tevékenységét, hangzott el azon a keddi megbeszélésen, amikor dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a Szabadkai Egyházmegye Caritas szervezetének képviselőit, ft. Paskó Csabát, a Caritas igazgatóbizottságának elnökét és Ricz Gábort, a Caritas igazgatóját fogadta. A tárgyalások eredményeiről a Képviselő-testületi Ügyek Szolgálata számolt be.

A Caritas a római katolikus egyház legnagyobb jótékonysági világszervezete, 2004. óta Szabadkán és egész Vajdaság területén végzi feladatát. Megtanítani az embereket halászni és nem halat osztani – ez a Caritas működési elve, hiszen a szociális gondokat megoldani, de még inkább megelőzni kell. A Caritas más szervezetek működtetésére feljogosító tanúsítványokkal is rendelkezik, amelyek eredményesen végzik feladataikat, mint például a falugondnokság ellátása is, számoltak be a szervezet tevékenységéről vendéglátójuknak a Caritas vezetői.

A szervezet sokoldalú szociális tevékenységét több vajdasági településen is kifejti, ahol az önkormányzatok partnerként tekintenek rá. Áldásos működését Szabadkán a város nyújtotta éves támogatásból, nemzetközi alapítványi pénzekből és projektekből finanszírozza.

A szociális hálón is kívülálló, a társadalom peremére került, a magányos, egyedül élő személyek házi ápolása mellett, olyan projektek megvalósításában is élen jár, mint például bicikliszervíz megnyitása, vagy az egykori Zvezda mozi helyén hamarosan megnyíló kézműves pékség és kávézó működtetése, amely gazdagítja majd a város kínálatát.

Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke a találkozó végén leszögezte, hogy Szabadka város fontosnak tartja ennek a civil szervezetnek a munkáját, ezért a továbbiakban is támogatni fogja azt.

Vajdaság Ma

Kapcsolodó cikkek