Szándéknyilatkozat az egyesült államokbeli Marymount Egyetem és három külhoni magyar felsőoktatási intézmény között - Külhoni Magyarok
Hírek

Szándéknyilatkozat az egyesült államokbeli Marymount Egyetem és három külhoni magyar felsőoktatási intézmény között

Az egyesült államokbeli Marymount katolikus egyetem és három külhoni magyar felsőoktatási intézmény vezetője Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, az Országgyűlés volt elnöke meghívására találkozott Budapesten, ahol szándéknyilatkozatot írtak alá az intézményeik közötti együttműködésről.

A nyilatkozatot a külhoni magyar felsőoktatási intézmények részéről Dr. Juhász György, a Selye János Egyetem rektora, Dr. Dávid László, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora és Dr. Fodor Gyula, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektorhelyettese írta alá, a Marymount Egyetem részéről az aláíró Dr. Irma Becerra, az egyetem elnöke volt.

A kapcsolat célja a Kárpát-medence kultúrájának, történelmének megismerésén kívül elsősorban a modern tudományok területén történő együttműködés, amelyek lehetőséget biztosítanak az oktatók és hallgatók számára ösztöndíjak, kutatási lehetőségek tekintetében.

A találkozó létrejötte a Washingtoni Magyar Ház elnöke, Fedor István közreműködésében valósult meg, aki az arlingtoni egyetem boardjának tagja.

NÁT

Kapcsolodó cikkek