Szijjártó Péter: irány Kijev, sok a megbeszélnivaló - Külhoni Magyarok
Hírek

Szijjártó Péter: irány Kijev, sok a megbeszélnivaló

Irány Kijev, sok a megbeszélnivaló – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.  A külgazdasági és külügyminiszter a Budapesti Liszt Ferenc repülőtéren még a felszállás előtt videóval jelentkezett közösségi oldalán.

Ahogy arról korábban beszámoltunk Szijjártó Péter csütörtökön Kijevben az ukrán–magyar gazdasági vegyesbizottság ülésén vesz részt, s reményei szerint meg tudnak állapodni a kárpátaljai gazdaságélénkítő program folytatásáról is. A magyar tárcavezető kihangsúlyozta: ezek a beruházások megerősítik a határon túli magyar közösséget, és az adott ország gazdaságát is, ezzel hozzájárulva a kétoldalú kapcsolatok sikeréhez.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a mindenkori magyar kormányzati politika kiemelt feladata a határon túli magyar közösségek támogatása, cél, hogy a szomszédos országokkal olyan kapcsolatot építsenek, hogy a határon túli magyar közösségek ne konfliktus forrásai legyenek, hanem erőforrássá váljanak. A közös sikertörténetek adhatnak olyan alapot, amellyel az érzékeny kérdéseket is a siker reményével lehet megnyitni és lezárni – tette hozzá.

Mint arról írtunk: május 29-én Dmitro Kuleba autóval tette meg a Kijev–Budapest távot, hogy a magyar fővárosban személyesen tárgyaljon vendéglátójával.

Szijjártó Péterrel tartott Kijevbe Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Grezsa István miniszteri biztos, erről tanúskodik a közösségi oldalukon megosztott fotó.

Kapcsolodó cikkek