Szülőföldön magyarul: még egy hétig igényelhető a támogatás - Külhoni Magyarok
Erdély Hírek

Szülőföldön magyarul: még egy hétig igényelhető a támogatás

Alig több mint egy hétig igényelhető még a Szülőföldön magyarul program oktatási-nevelési támogatása.

Augusztusban is állandó jelleggel érkeztek a támogatási kérelmek, az iskolakezdéssel pedig megnövekedett a beküldött igénylések száma: jelenleg körülbelül 54 ezer kérelem érkezett be, és még több pályázóra számítanak a szeptember 30-ai határidőig.

Idén újdonság, hogy a felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak szánt támogatás értékét megnövelték, ezzel – bár még nem mindenhol kezdődött el az oktatás – a hallgatók érdeklődése folyamatos, és az eddigieknél több pályázat érkezett részükről – tudatta Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor.

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) munkatársa elmondta, noha tavaly a korlátozások a kérelmek feldolgozásának hatékonyságára is hatással voltak, idén a megszokott módon haladnak, és nemsokára elkezdik a támogatási igénylések feldolgozását.

Vélhetően decemberre sikerül befejezniük a több tízezer kérvény összesítését, majd januárban kerülhet sor az esetlegesen hiányzó iratok pótlására. Legkésőbb szeptember 30-ig lehet még postán feladni a Szülőföldön magyarul pályázat támogatási kérelmeit, az igénylési űrlap és bővebb információ a szulofoldonmagyarul.ro honlapon olvasható.

Székelyhon

 

 

Kapcsolodó cikkek