Társadalmi célú reklámfilmmel jelentkezett a Kisebbségi Jogvédő Intézet - Külhoni Magyarok
Hírek

Társadalmi célú reklámfilmmel jelentkezett a Kisebbségi Jogvédő Intézet

A Kisebbségi Jogvédő Intézet nyolcadik éve küzd a külhoni magyarok jogvédelméért. Szakmai és anyagi támogatást nyújt magánszemélyeknek és intézményeknek egyaránt, ha magyarságuk, vagy vélhetően magyarságuk miatt jogsérelem éri őket.

Az intézet támogatása kiterjed az adott ország nemzeti kisebbségeit érintő törvényeinek betartatására, az anyanyelvhasználattól kezdve az oktatáson és kultúrán át a közéleti szerepvállalásig. 2012 óta több mint ezer esetben nyújtott segítséget honfitársainknak.

Akit ilyen ügyekben sérelem ér, bizalommal fordulhat a szervezethez: a www.kji.hu honlapon mindenről pontos tájékoztatás található a szükséges elérhetőségekkel együtt.

Jogsegélyszolgálat a Felvidéken

A Kisebbségi Jogvédő Intézettel kötött megállapodás értelmében a Szövetség a Közös Célokért társulás tájékoztató irodáinak munkatársai a polgárok rendelkezésére állnak, és amennyiben a polgárt jogsérelem érte vagy hátrányos megkülönböztetésben volt része magyarsága miatt, közvetítőként lépünk fel az érintett polgár és a jogsegélyszolgálatba bevont felvidéki magyar ügyvédek közt.

Irodáink jegyzékét és elérhetőségeit ITT érhetik el.

Felvidék MA

Kapcsolodó cikkek