Új óvoda épül Nagyváradon - Külhoni Magyarok
Hírek

Új óvoda épül Nagyváradon

Bár úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt szükségállapot megbénítja hétköznapjainkat, a Nagyvárad Belvárosi Baptista Gyülekezetnél nem állt le a munka: a gyerekek számára különálló óvodaépület készül, amelynek alapját már le is öntötték.

A Nagyvárad Belvárosi Baptista Gyülekezet keretein belül a 1989-es forradalom után alakult meg az óvoda, azóta folyamatosan működik, azonban eddig nem rendelkezett önálló székhellyel – tudtuk meg Budai Lajos Dániel lelkipásztortól. Az óvodába jelenleg 41–42 gyerek jár, számukra két termet, a hozzátartozó konyhával és fürdőszobákkal együtt, a Romániai Baptista Szövetség biztosít, ez azonban már szűkösnek bizonyul. Az új, játszótérrel ellátandó, háromemeletes óvodaépület, amelynek felépítését a magyar kormány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül támogatja, a Berthelot (Lakatos) utca 7-es szám alatt fog elhelyezkedni. A tervek szerint az új óvodaépület 45–50 férőhelyes lesz, három csoport indul, már a jelentkezők is megvannak. Az épület várhatóan az év végére elkészül – mondta a lelkipásztor.

„Amellett, hogy az óvoda magyar nyelven folyó oktatást biztosít, szeretnénk a keresztény identitást megerősíteni a gyermekekben és szülőkben egyaránt, továbbadni a keresztény elveket és a bibliai tanításokat, úgy ahogy ezt mi mindig is vállaltuk. A magyar közegben igyekeztünk a Szentíráshoz ragaszkodni, ezt képviselni, mind az egyéni, mind a családi életünkben, és ebben az intézményben is szeretnénk, hogy ez kapja a fő hangsúlyt. Egy olyan komoly intézményt szeretnénk létrehozni, amely reményt és jövőt biztosít közösségünk és a magyar gyerekek számára” – tette hozzá.

Erdély Online

Kapcsolodó cikkek