Ülésezett az MKP Országos Tanácsa. Július 18-án kerül sor a tisztújító kongresszusra - Külhoni Magyarok
Hírek

Ülésezett az MKP Országos Tanácsa. Július 18-án kerül sor a tisztújító kongresszusra

Az MKP OT szombati ülésének legfontosabb kérdése, milyen ütemben fog lezajlani a párt tisztújítása.

Az MKP Országos Tanácsa szombati pozsonyi ülésén meghatározta a párt tisztújításának menetrendjét.

A tisztújító kongresszusra július 18-án kerül sor, amelyen a tervek szerint egy átmeneti megbízású elnökséget választanak – tudtuk meg Őry Pétertől, az Országos Tanács elnökétől.

Az OT nagy többséggel elfogadta Berényi József előterjesztését, hogy a párt jövendő vezető tisztviselői az országos választásokon kötelezően induljanak.

Berényi elmondta, hogy a párt számára fontos, hogy az országos politikában is megjelenítse magát, ezért szükséges, hogy az államfőválasztáson is megjelenítse magát az MKP, illetve a mindenkori elnök a párt listavezetője legyen a parlamenti választásokon.

Ugyancsak Berényi előterjesztésére megszavazta az OT, hogy a jövendő magyar egység alapját a platformok szövetségének kell adnia.

Ennek azonban az etnikai politizálás elveit kell követnie, nincs helye vegyespárti modellnek ebben az együttműködésben – fogalmazott Berényi József.

Az OT által elfogadott politikai nyilatkozat hangsúlyozza, hogy a Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsa a magyar közösség jövője szempontjából veszélyesnek tartja az iskolák számának csökkentési szándékát és a települések összevonására irányuló törekvéseket. A politikai nyilatkozat teljes szövegét a csatolmányban olvashatják.

Az OT ülésének napirendjén szerepel a tisztújítás menetrendjének meghatározása. Információink szerint felmerült, hogy a tisztújítást egy új alapszabály elfogadása előzze meg.

A küldöttek a tanácskozás végén egy politikai nyilatkozatot fognak elfogadni.

A tanácskozást követően a korábbiaktól eltérően ezúttal nem tartanak sajtótájékoztatót.

MTI

Kapcsolodó cikkek