Varga Mihály: Virtuális térben nyitja meg kapuit a Székely Fesztivál - Külhoni Magyarok
Hírek

Varga Mihály: Virtuális térben nyitja meg kapuit a Székely Fesztivál

A járvány ugyan felülírta ezt a találkozást, mégis mi magyarok itthon vagyunk a Kárpát-medencében, és összetartozunk – mondta a miniszter.

Az idén is lesz Székely Fesztivál, a koronavírus-járvány miatt azonban a virtuális térben nyitja meg a kapuit – mondta Varga Mihály a Facebook-oldalán pénteken. A pénzügyminiszter emlékeztetett arra, hogy a rendezvény, amelyet az idén az érdeklődők a Székely Fesztivál 2020 Facebook-oldalon követhetnek, 2015 óta minden évben csaknem 30 ezer külhoni és anyaországi magyar találkozásának ünnepe volt a Millenárison, ahol mintegy száz erdélyi vállalkozás több mint ezer termékével mutatkozott be.

„A járvány ugyan felülírta ezt a találkozást, mégis mi magyarok itthon vagyunk a Kárpát-medencében, és összetartozunk. Még akkor is, ha felelőtlen politikai nyilatkozatok be is árnyékolják ezt” – mondta a miniszter a péntektől vasárnapig tartó eseményt az interneten követőket köszöntve. A forgatag az idén elmarad, de a székelyföldi tájak, művészek, termelők és termékek bemutatkozása megmarad, az összehasonlíthatatlan székely ízeket azonban emlékezetből kell majd felidézni – tette hozzá Varga Mihály. A miniszter, aki a rendezvény fővédnöke megköszönte az esemény ötletét és megszervezést a Székely Összefogás Alapítványnak és Csillaghegyi Polgári Kör Egyesületnek.

MTI

Kapcsolodó cikkek