Várják a határon túli magyar gyermekorvosokat is - Külhoni Magyarok
Hírek

Várják a határon túli magyar gyermekorvosokat is

Szakmai továbbképzésre invitálja a felvidéki gyermekorvosokat a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Bethesda Gyermekkórház.

A továbbképzés célja a gyermekorvoslás komplex szemléletmódjának elmélyítése, a gyermekpszichológia, gyermekpszichiátria legújabb eredményeinek gyakorlati bemutatása, különösen kitérve a koronavírus-járvány pszichés hatásaira.

A továbbképzés gyermekorvosoknak, szakorvosjelölteknek szól, szakiránytól függetlenül.

A képzés 2020. december 10-11-én zajlik online formában,

amelyen a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával térítésmentesen vehetnek részt a határon túli magyar gyermekorvos és gyermekekkel foglalkozó szakorvosjelölt kollégák.

A konferencia során egy gyermek mozgásfejlesztésről szóló gyakorlati kiskönyv is bemutatásra kerül, a MocorGO, melyből a szervezők szeretnének tiszteletpéldányt küldeni a konferencián résztvevőknek, ezért kérik, adják meg postai címüket is az űrlapon.

A szakmai találkozó legfontosabb célja, hogy kapcsolatot építsenek a magyarországi és határon túli kollégák között, valamint hogy szakmai továbbképzési lehetőséget biztosítsanak.

Támogatni szeretnénk az Államtitkárság nemzetpolitikai kezdeményezéseit is, hiszen a magyar családok talán a gyermekorvosokon keresztül érhetők el a leghatékonyabban. Várják a szakorvosjelölteket, a fiatal szakorvosokat és a házi gyermekorvosi praxisban dolgozó munkatársakat is.

Jelentkezni 2020. december 5-ig ITT lehet.

Ma7

Kapcsolodó cikkek