VMSZ: Összegyűltek a támogató aláírások - Külhoni Magyarok
Hírek Vajdaság

VMSZ: Összegyűltek a támogató aláírások

Összegyűlt, méghozzá rekord idő alatt – áll a párt közösségi oldalán.

A támogató aláírások gyűjtésével megkezdődött ma az április 3-ai választásokra való felkészülési kampány.

A Vajdasági Magyar Szövetség a tartomány területén mintegy ötven településen szervezte meg a köztársasági jelöltlista állításához szükséges támogató aláírások gyűjtését.

Szabadkán már reggel sokan megjelentek a VMSZ Központi Irodájában, hogy aláírásukkal támogassák a pártot.

Fejrer Magdolna ezt nagyon fontosnak tartja, mert elégedett a VMSZ eddigi eredményeivel. Minden vajdasági magyart arra biztat, hogy támogassa aláírásával, akkor is, ha nem tagja: „Bárki eljöhet, látjuk az eredményeket, és a VMSZ egy olyan magyar szervezet, amelyik az összes magyart össze szeretné fogni, és arra ösztönözni, hogy mi magyarok vagyunk, ezen az úton haladjunk tovább. Minden magyarnak ugyanaz az érdeke, hogy megmaradjunk.”

Fazekas Izabella, Szabadka: „Bármit tettek a városért, jónak találom, és azt, hogy vannak lehetőségek, ahol a magyarok ki tudnak bontakozni.”

Arancsity Zoltán, Szabadka: „Azért támogatom a VMSZ-t ebben a kampányban, mert ők egyedül és legjobban képviselik a vajdasági magyar embereknek az érdekeit.”

Palicson is nagy érdeklődéssel érkeztek az emberek az aláírásgyűjtésre. Voltak, akik nem haboztak, már kora reggel kinyilvánították támogatásukat: „Én a VMSZ-nek drukkolok. Tetszik a politikájuk. Nagyon igazságos. Örülök, hogy jóban vannak az Orbán politikával és támogatják. Ennyit tudok mondani. Bár győznének!”

A hajdújárásiak szintén fontosnak tartották, hogy aláírásukkal támogassák a választásokon induló VMSZ-t: „Szerintem mióta a VMSZ van, nagyon sok mindent kaptunk mi falusiak és földművesek. Mindenféle támogatás van a fiataloknak. Pénzre, házra, mindenre. A Prosperitati nagyon sokat segít. Legalább már 10-15-en vettek házat és ez nélkül nem bírtak volna.”

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke elmondta, az a céljuk, hogy a vajdasági magyar közösségnek a következő ciklusban is egy erős, érdekérvényesítő ereje legyen: „Szeretnék ezúton is köszönetet mondani annak a sok embernek, aki nemcsak itt Szabadkán, hanem körülbelül 50 helyen a Vajdaság különböző településein megtisztelt bennünket támogató aláírásával. Remélem, hogy estig meglesz a szükséges száma a támogató aláírásoknak, és holnap reggel a Vajdasági Magyar Szövetség át tudja adni a választási irodánál a saját önálló listáját.”

Pásztor István elmondta, hogy április 3-ig szeretnének legalább egyszer eljutni mindenhová, ahol magyarok élnek, hogy beszámoljanak az elmúlt két évben végzett munkájukról, és elmondják nekik, mit tartanak fontosnak a jövőre nézve, mi az, amihez a szavazópolgárok támogatását kérik.

Pannon RTV

Kapcsolodó cikkek