Volner Párt: Márki-Zay elvenné a határon túli magyarok szavazati jogát - Külhoni Magyarok
Hírek Magyarország

Volner Párt: Márki-Zay elvenné a határon túli magyarok szavazati jogát

Márki Zay-Péter a baloldal miniszterelnök-jelöltje egyértelművé tette, hogy elvenné a határon túli magyarok szavazati jogát – jelentette ki a Volner Párt elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Ugyanis – mint legújabb videójából kiderül – elképzelhetőnek tartja, hogy a határon túli magyarok csupán szószólókat tudjanak küldeni a magyar Országgyűlésbe, hasonlóan a Magyarországon élő nemzetiségekhez – közölte Volner János.

A Volner Párt felszólítja Gyurcsány Ferencet, a baloldal valódi vezérét, hogy léptesse vissza a miniszterelnök-jelöltségtől a „polgárháborús hangulatot keltő, eszelősen viselkedő, futóbolond” Márki-Zay Pétert – tette hozzá.

Min elmondta: a baloldal miniszterelnök-jelöltjének érvelése azért is hamis, mert a Magyarországon élő nemzetiségi közösséghez tartozók nem csupán nemzetiségi listára, de egyéni jelöltekre és pártlistára is szavazhatnak.

Vagyis Márki-Zay „a magyarországi ukránokat, románokat, szlovákokat, szerbeket előrébb veszi a rangsorban, mint a határainkon túl élő magyar testvéreinket” – fogalmazott.

Márki-Zay Péter ismét átlépett egy határvonalat, mert ha a határon túli magyarokat támadja, az nemzet elleni bűn – mondta.

Ilyen előzmények után pedig a baloldalnak nem kell azon csodálkoznia majd, hogy a határon túli magyarok a „baloldal hazaárulása” miatt nem szavaznak a baloldalra – vélekedett.

A határon túli magyar vezetők Márki-Zay Péternek megüzenték, hogy nem szívesen látják, nem kívánják fogadni. „Azt hiszem egyértelműbben elmondani a baloldal futóbolond miniszterelnökének, hogy mit gondolnak róla, nem lehet” – mondta Volner János.

MTI

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80