Buenos Airesben is megszólaltak a harangok a nemzeti összetartozás napján - Külhoni Magyarok
Magyarok a diaszpórában

Buenos Airesben is megszólaltak a harangok a nemzeti összetartozás napján

Június 4-én társadalmi kezdeményezésre, a magyarországi történelmi egyházak támogatásával, Magyarország-szerte megszólaltak a harangok a trianoni békediktátumra emlékezve.


Közösséget vállalva a Kárpát-medence gyülekezeteivel, a Krisztus Keresztje Magyar Evangélikus Gyülekezet Buenos Airesben, harangszóval emlékezett Trianon százéves évfordulójára; – a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége országos elnökségének kérése szerint – magyar idő szerint délután fél öt órakor száz másodpercig szólt a harang.

A gyülekezet olyan lelkülettel tette ezt, ahogyan a Magyar Püspöki Konferencia május 21-ei közleményében megfogalmazta: „Aki a harangszót hallja vagy megszólaltatja harangjait, tegye ezt az imádság lelkületével, könyörögjön hazánkért, népünkért határainkon innen és túl, és Közép-Európa összes népeiért, hogy békében, szeretetben és alkotó együttműködésben építhessük közös jövőnket.”

Vágási-Kovács Anna, korosiprogram.hu

Kapcsolodó cikkek

  • Rákóczi Gála 2023

    A kanadai Rákóczi Alapítvány fennállásának idén a 70. évfordulóját ünnepli. Az Alapítvány egyik alappillére a külhoni magyar diákok nemzeti

  • Tánctábor Healesville-ben

    Hétvégi tánctáborban vehettek részt a Kultúr Körben táncoló gyerekek, a szervezet rendezésében. Péntek délutántól vasárnap délelőttig rophatták a parkett