Magyar élet Torontóban - Külhoni Magyarok
Magyarok a diaszpórában

Magyar élet Torontóban

Torontóban és környékén nagyjából 130 ezerre tehető a magyarság száma. A metropoliszban az 1940-es évek végétől működik magyar ház. A jelenlegi 2015-ben készült el. A helyiek szerint a legpörgősebb időszak a tavasz és az ősz. Ekkor szinte minden hétvégén teltház van. A torontói Magyar Házba Papp Csilla érkezett a Kőrösi Csoma Program ösztöndíjasaként, aki rengeteg program megszervezésében segített már a helyi magyarságnak.

Számos rendezvény színesíti Kanada legnagyobb városának Magyar Házát, amely többek között otthonául szolgál a Kodály Táncegyüttesnek – amely kicsiket és nagyokat egyaránt megtanít a megfelelő lépésekre –, de az Arany János Iskolának is, amelyben óvodás kortól a nyolcadik osztályig bezárólag tanulnak a gyermekek. Fecső András alelnök elmondása szerint szombat délután igazán aktív a magyar közösség, miután kicsöngettek. Ilyenkor a másik magyar iskolából is átjönnek az ifjoncok és a szüleik is. Külön figyelmet szentelnek annak, hogy programcsomagjaikat – amelyek állandó frissítésében jelentős segítséget kapnak a Kőrösi Csoma Sándor Program Magyarországról érkező ösztöndíjasaitól – úgy állítják össze, hogy minden korosztály képviseltesse magát.

Kapcsolodó cikkek

  • Fehér Rózsa Bál Sydneyben

    Amióta magyarok laknak Sydneyben, időközönként megrendezik a Fehér Rózsa Bált, ami a magyar közösség fiatal felnőtt tagjait hivatott bemutatni