Nebuló Magyar Iskola - gyereknap - Külhoni Magyarok
Magyarok a diaszpórában

Nebuló Magyar Iskola – gyereknap

Gyereknap alkalmából a Nebuló Magyar Iskola játékos napot tartott a diákoknak a szombati tanóra alkalmával a Magyar Házban. A rendezvény a szokásos időben kezdődött, azonban nem a megszokott módon folytatódott.

A gyerekek az érkezést követően 1-1 útlevelet kaptak, amelyben különböző állomások szerepeltek. Az állomásokon teljesített feladatokért cserébe pecsétet szerezhettek, melynek fejében jutalom járt a nap végén.

Az első állomáson kézműves foglalkozáson vehettek részt kicsik és nagyok egyaránt. Közösen fűfejet készítettek el, amely gondos locsolás következtében „fűhajat” növeszt majd.

A második állomáson körjátékok és népi játékok kerültek a középpontba. Ezt követően játékos sorverseny vette kezdetét, végül pedig aszfaltrajzolásban mutathatták meg tehetségüket a nebulók.

Mindeközben a szülők szorgos kezeinek köszönhetően csirkeraguleves főtt a tűzhelyen, a sütőben pedig mákos guba sült. A nap zárásaként közösen ebédeltek a gyermekek, a szülők és a tanárok egyaránt. A leves és a mákos guba fantasztikusan sikerült és a gyerekek is jól érezték magukat!

Folytatás a téli napközis táborban. Addig is találkozzunk legközelebb az iskolában!

Csekő Eszter, korosiprogram.hu

Kapcsolodó cikkek