Téli Nebuló napközis tábor - Külhoni Magyarok
Magyarok a diaszpórában

Téli Nebuló napközis tábor

Vidám gyermekzsivajtól volt hangos a Magyar Ház július 16-án. A Nebuló Magyar Iskola ebben az évben is megtartotta az egynapos téli napközis táborát, amely a szünidő egyik hétköznapján került megrendezésre magyar mesék témával. Nagy örömünkre 22 gyermek jelentkezett az egész napos, játékos rendezvényre.

Csütörtök reggel 9-kor gyülekeztek gyerekek a Magyar Ház udvarán. A friss gyümölcsös tízórait gyermekjóga előzte meg. Miután mindenki jóllakott, megkezdődött a magyar mesevetítés. A gyerekek 3 éves kortól egészen 11 éves korig vettek részt, ezért ezt a programot 2 csoportban folytatták tovább. Az ovis csoport az Öreg néne Őzikéjét nézte meg diavetítőn, aminek szereplőit utána a barkácsasztalnál el is készítették és a mesét előadták újra a bábokkal. Ezzel párhuzamosan az idősebbek magyar „klasszikus” meséket néztek, mint például Mézga Család, Dr.Bubó és Magyar Népmesék. A tudásukat tesztfeladattal ellenőrizhették a vetítést követően.

A foglalkozások után közös ebéd vette kezdetét. Magyaros paprikás krumplit ettek savanyú uborkával. Délutáni szabadprogramot még az időjárás sem rontotta el, a fedett terasz alatt zavartalanul folytatódhatott a játék, aszfaltrajz és kézműveskedés. Délután lekváros kalácsot uzsonnáztak,, majd 4 órakor érkeztek a szülők a gyerekekért.

Remekül szórakoztunk és reméljük a következő napközis táborban, október 8-án is legalább ilyen szép számmal gyűlünk össze.

Kapcsolodó cikkek

  • Fehér Rózsa Bál Sydneyben

    Amióta magyarok laknak Sydneyben, időközönként megrendezik a Fehér Rózsa Bált, ami a magyar közösség fiatal felnőtt tagjait hivatott bemutatni