"A mi karácsonyunk" gyermekrajz pályázati felhívás - Külhoni Magyarok
Pályázatok

„A mi karácsonyunk” gyermekrajz pályázati felhívás

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány célja a Kárpát-medence keresztény értékeinek megőrzése, bemutatása, a magyar nemzeti egység elősegítése, a társadalmi és kulturális szerepvállalás révén az értékmentő és értékteremtő feladatellátás, a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészek támogatása a keresztény magyar kultúra új, maradandó értékeinek létrehozása érdekében.

A „Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása” projekt keretében az alapítvány GYERMEKRAJZPÁLYÁZATOT hirdet 3 és 14 év közötti, határon túli magyar gyermekek részére karácsonyhoz kapcsolódva.

Megkérjük az óvónőket és tanárokat, hogy segítsék ezen rajzpályázat eredményes létrejöttét, a gyermekek minél nagyobb létszámú részvételét. Tanítványaikat serkentsék a rajzolásra. Segítsék a gyermekek munkálkodását és adjanak tág teret az alkotó ösztönösségnek.

Kedves Gyermekek! A szeretetet, az összetartozást elsőként a családban élitek, éljük meg. Szenteste maga a megvalósult és beteljesedett csoda, a Megváltó születésének napja. Szeretnénk, ha megosztanátok velünk, hogyan élitek meg a karácsonyt a családotok körében, milyen népszokásokat tartotok, mit jelent számotokra Jézus születésének ünnepe, a Szent Család ünnepe.
Készíthettek rajzot, festményt, A/4-es és A/3-as méretben.

A rendező a beküldött gyermekrajzok válogatásából virtuális és hagyományos kiállítást is szervez. Három kategóriát különböztetünk meg: 3-6 év, 7-10 év, 11-14 év közötti gyermekek. A zsűri mindhárom kategóriában 3-3 nyertest hirdet, összesen 9 főt, akik ajándékcsomagot kapnak. Beküldési határidő: 2021. január 25.

A nevezés díjmentes. A nevezés a kitöltött, aláírt, nevezési lap és a gyermekrajz(ok) egyidejű beküldésével érvényes a KÁMME Alapítvány címére (1016 Budapest Aladár u. 17). A nevezés csak a határidőkig megérkezett gyermekrajz(ok) és nevezési lap esetén érvényes.

A nevezési lap letölthető a www.kamme.keesz.hu honlapról.

A kitöltött, aláírt nevezési lap postán is megküldhető a kategóriák beküldési határidejéig

A 18. életévét be nem töltött pályázó törvényes képviselője a pályázat és a nevezési lap beküldésével hozzájárul a gyermek és a saját személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá a gyermek nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.

A 18. életévét be nem töltött pályázó törvényes képviselője a gyermekrajz(ok) beküldésével nyilatkozik arról, hogy azt a gyermeke készítette.

A 18. életévét be nem töltött pályázó törvényes képviselője a gyermekrajz(ok) és az aláírt nevezési lap beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a rendező a beküldött gyermekrajz(oka)-t térítésmentesen, szerzői jogdíj (felhasználási díj) fizetése nélkül, földrajzi és időbeli korlátozás nélkül, a gyermek nevének feltüntetésével:

  • • a kiállítás és/vagy kiállítás-sorozat anyagába beválogassa és a kiállítás(ok) részeként bemutassa;
  • • a pályázattal, a „Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása” projekttel és a kiállítással kapcsolatos on-line és nyomtatott publikációkban felhasználja;
  • • a pályázat és a „Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása” projekt online és nyomtatott archívumában megőrizze;
  • • nyilvánossá tegye a KÁMME és/vagy a KÉSZ honlapján;
  • • a pályázat és/vagy a „Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása” projekt katalógusába, kiadványába beválogassa és ott publikálja;
  • • a pályázat és/vagy a „Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása” projekt elszámolásában, szakmai beszámolójában megjelentesse.

A gyermekrajz(ok) ettől eltérő célokra való felhasználására a KÁMME csak a 18. életévét be nem töltött pályázó törvényes képviselőjével kötendő külön írásbeli megállapodás alapján jogosult.

A zsűrizés: A zsűri pontozással (1–10) dönt a pályázatra és kiállításra kerülő gyermekrajzokról. A pályázatra beküldött gyermekrajz(ok) nem automatikusan kerülnek kiállításra! A zsűri döntése ellen nem lehet fellebbezni.

A zsűri tagjai:
Dr. Bába Szilvia, a Duna Palota ügyvezetője
Gedai Csaba fotóművész
Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész
Keresztes Dénes, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnökhelyettese
Madarassy István Kossuth-díjas ötvös- és szobrászművész
Molnár János festő- és grafikusművész

Minden résztvevő elektronikus emléklapot, a díjazottak nyomtatott oklevelet és ajándékcsomagot kapnak.

A 18. életévét be nem töltött pályázó törvényes képviselője a gyermekrajz(ok) és a nevezési lap beküldésével elfogadja a részvételi feltételeket.

További információ: kamme.alapitvany@gmail.com vagy + 36-1-328-0164

Értesítés az eredményről a KÁMME honlapján, facebook-oldalán és email-ben.

Kiállítás várható helyszíne: Józsa Judit Galéria (1053 Budapest, Városház u. 1.)

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával

 

Kapcsolodó cikkek