FELHÍVÁS – Jó tanuló, jó sportoló - Külhoni Magyarok
Hírek Pályázatok

FELHÍVÁS – Jó tanuló, jó sportoló

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága „Jó tanuló, jó sportoló” címmel felhívást hirdet a külhoni magyar régiókban – Erdélyben, Felvidéken, Vajdaságban, Kárpátalján, Muravidéken és Horvátországban – tanuló diákok számára.

A felhívás a 2020 az erős magyar közösségek éve tematikus év részét képezi. Célja, hogy megtaláljuk azokat a külhoni diákokat, akik a tanulás mellett valamely sportág területén is kiemelkedő teljesítményt értek el, ezáltal a magyar közösségünk érdemeit gyarapítják és értékeinket képviselik.

 

Jelentkezés benyújtására jogosultak

 Kiváló tanulmányi átlaggal rendelkező, a szomszédos országokban magyar közoktatásban tanuló, illetve nappali tagozatos felsőoktatásban – alap- vagy és mesterképzésben – résztvevő hallgatók, akik régiós/megyei szinten a sportban is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

A legjobban szereplő jelentkezők – külhoni régiónként egy fő – „Az év jó tanulója, jó sportolója” címben és fejenként 300 ezer Ft összegű pénzjutalomban részesülnek. Célunk, hogy összhangban a 2020 az erős magyar közösségek éve tematikus év célkitűzéseivel, az idei esztendőben, Trianon 100. évfordulóján olyan külhoni közösségeket, köztük fiatalokat mutassunk be, akik elhivatottságukkal és eredményeikkel példaként szolgálhatnak az összmagyarság számára.

 

A pályázat benyújtása

 Pályázatot benyújtani a nemzetpolitika@me.gov.hu címen lehet.

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. augusztus 31.

A jelentkezéshez szükséges csatolni a tanulmányi átlagot tartalmazó bizonyítványt és a sportteljesítményt igazoló dokumentumokat.

 

Kapcsolodó cikkek