GPS: 40.005222,32.879299
Cím: Kalaba Mevki Kütükçü Ali Bey Cad. 4, Keçiören Merkez, Keçiören, Ankara, Törökország

Réthly Antal (Budapest, 1879. május 3. – Budapest, 1975. szeptember 21.) magyar meteorológus, egyetemi tanár, a földrajztudományok doktora.

Réthly Antal fényképe az ankarai Meteorológiai Múzeumban. A fényképet készítette: Gál Erika

Kemál Atatürk meghívására 1925-ben Törökországba érkezett, és két teljes évet a kis-ázsiai országban tartózkodott. Kiépítette az ország meteorológiai állomáshálózatát; szerkesztésében adták ki az első havi időjárás-jelentést.

Dr. Réthly Antal fényképe mellett bekeretezve látható az 1927-ben Ankaráról készített meteorológiai jelentése. A fényképet készítette: Gál Erika

Az 1926-ban megjelent az első török meteorológiai évkönyv, amely szintén az ő nevéhez fűződik. Réthly Antal létesítette az ankarai meteorológiai obszervatóriumot, amelynek épületét, magyar társa, Tittes György mérnők munkáját dicséri. A világon először ő mért hitelesen Ankarában 0 %-os nedvességtartalmat.

A múzeum kívülről. A fényképet készítette: Gál Erika

1927-ben Atatürk magas kitüntetésben részesítette. A Meteorológiai Múzeumban fényképével és bekeretezett mérésével emlékeznek Réthly Antalra.

Az ankarai Meteorológiai Obszervatórium (jobbra tőle található a múzeum) , amelyet Tittes György mérnök tervezett. A fényképet készítette: Gál Erika

Gál Erika