Balatoni Katalin: a nemzeti nevelés fontos eleme a népi játék - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország

Balatoni Katalin: a nemzeti nevelés fontos eleme a népi játék

A magyar kultúrában fontos szerepe van a népi játéknak, amely sokszínűsége révén a nemzeti nevelésben is jelentős szerepet játszik – közölte a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára keddi veszprémi sajtótájékoztatóján.

Balatoni Katalin elmondta, hogy a magyar népi játék napját hat esztendeje rendezik meg kezdeményezésére október 9-én azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a népi játék jelentőségére és a köznevelési alkalmazásának lehetőségeire.

Az idei rendezvénysorozat vasárnap kezdődött, Felvidéken, Baján, Debrecenben, Budapesten voltak rendezvények óvodákban, iskolákban, és családok is csatlakoztak a programhoz, amely egész héten át tart – tette hozzá. A programsorozatra mintegy 100 család és 800 intézmény regisztrált a Kárpát-medencéből – tette hozzá.

Balatoni Katalin elmondta: a rendezvényt követően a résztvevők videókat tölthetnek fel a közösségi médiafelületre népi játékaikról, melyeket előzőleg – az évente hat-hat játékkal bővülő – nepijateknapja.hu felületen ismerhettek meg.

MTI

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80