Forró: Gyűjtőpártban helye van az eltérő véleményeknek, de nem a platformok mögé bújva - Külhoni Magyarok
általános Felvidék Hírek Magyarország

Forró: Gyűjtőpártban helye van az eltérő véleményeknek, de nem a platformok mögé bújva

Szombaton ülésezik a Szövetség Országos Tanácsa, amelyen a január 28-ra tervezett kongresszust készítik elő. Forró Krisztiánt, a párt elnökét kérdeztük, milyen döntések várhatóak a hétvégi tanácskozáson, szóba kerül-e a platformok megszüntetése.

Az október 29-i sikeres választási szereplést követően lapunknak úgy nyilatkozott, elérkezett az idő arra, hogy szervezetileg is erősebb, egységesebb legyen a Szövetség, hiszen a választók nem platformokra, hanem az egységes pártra szavaztak. Az OT hétvégi tanácskozásán téma lesz-e a platformok megszüntetése?

Ahogy korábban, most is hangsúlyozom, a platformok megszüntetését a párton belül kell megtárgyalnunk.

Az OT szombati ülésén részletesen kiértékeljük a Szövetség sikeres megyei és önkormányzati szereplését, és ami a legfontosabb, meg kell fogalmaznunk, milyen megoldásokat kínálunk az emberek mindennapi problémáira.

A központi kormány a szétesés határára jutott, a jövő évi költségvetés elfogadása bizonytalan lábakon áll. A mi feladatunk, hogy a pozsonyi központi kormány által mostohán kezelt déli és keleti régiók egyedüli hiteles képviselőjeként válaszokat találjunk az emberek egyre súlyosabb napi gondjaira.

Ezt azonban csakis akkor tehetjük meg, ha a Szövetség egységesen lép fel, az egyéni véleményeket a platformok mögé bújva nem teregethetjük ki a sajtóban. Mert sajnos erre is volt példa, most legutóbb Rigó Konrád, a Most-Híd platform elnöke részéről.

Úgy érti elnök úr, nincs helye az eltérő véleményeknek a Szövetségen belül? Hogyan fogják megszólítani a különböző értékrendű választókat?

Félreérti, pont ellenkezőleg. Szeretném, ha az olvasók pontosan értenék, mire gondolok. A Szövetség gyűjtőpárt, így természetesen helye van a párton belül az eltérő véleményeknek. Sőt kívánatos is, hogy a különböző vélemények hangot kapjanak. Ahogy a múltban is már említettem, nem engedhetjük meg magunknak, hogy a különböző ideológiák megosszanak bennünket.

Tehát semmiképpen nem lehet célunk, hogy a különböző véleményeket kizárjuk, viszont ismétlem, az nem járható út, hogy az egyes politikusok a platformokon keresztül érvényesítik az egyéni érdekeket, és meggyőződésem, hogy nem a közösség érdekeit tartják szem előtt.

Ezek a politikusok, akik az egyéni érdekeiket a platformokon keresztül próbálják érvényesíteni, a megmérettetést sem vállalták a megyei, vagy a helyi választásokon. Rigó elnök úr esetében különösen szembeötlő, hogy miközben országos ügyekben nyilatkozik meg, a helyi választáson, a szűkebb közösségében nem vállalta a jelölést.

A platformok megszüntetése garancia lehet arra, hogy a párt kommunikációja egyértelműbb lesz? Ez nem az emberi tényezőn múlik?

Nézze, ahogy az előbb is mondtam, a platformok megszüntetéséről tanácskozni fogunk a párton belül.

Szerintem október 29-én egyértelmű üzenetet kaptunk a választóktól, hogy az egységes pártra adták a voksukat és nem az egyes platformokra. Ez egy nagyon fontos jelzés, amit nem szabad figyelmen kívül hagynunk.

Ami pedig az emberi tényezőt illeti, be kell látnunk, ha Szövetségben, gyűjtőpártban gondolkodunk, akkor félre kell tennünk az egyéni érdekeket. Most végre lendületben van a párt: ezt mutatja a választási eredmény és a felmérésekben mutatkozó pozitív elmozdulás is. De nem dőlhetünk hátra, munka van. Kommunikációs bravúrok, üzengetések helyett fogjuk meg a munka végét, közösen!

Forrás: Ma7.sk

Kapcsolodó cikkek

  • Aki Szabadkát várossá tette

    Hétfőn Szabadkán felavatták Bíró Károly, a város egykori polgármestere a Radić fivérek utcában lévő egykori otthonának falán lévő emléktábláját.