Főszerepben a vállalkozók – idén is lesz gazdasági konferencia a Festum Varadinum alkalmával - Külhoni Magyarok
általános Erdély Hírek

Főszerepben a vállalkozók – idén is lesz gazdasági konferencia a Festum Varadinum alkalmával

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterének, valamint Cseke Attila, Románia fejlesztési közigazdasági és közmunkálatokért felelős miniszterének előadásai nyitják meg a nagyváradi Festum Varadinum rendezvénysorozat alkalmával rendezendő gazdasági konferenciát.

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. nagyváradi regionális irodája, a Mathias Corvinus Collégium nagyváradi képzésközpontja, a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság nagyváradi szervezete és a Romániai Vállalkozásokért Egyesület immár második alkalommal szervezi meg a szakmai találkozót, amelyet idén május kilencediként, 15.30 órától tartanak a Nagyvárad Római Katolikus Püspöki Palota dísztermében.

A két miniszter előadásait követően a vállalati finanszírozásokról tartanak kerekasztal-beszélgetést. Ezen Barabási Antal Szabolcs, Románia Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumának államtitkára, György Attila, Románia Pénzügyminisztériumának államtitkára, Hegedűs Csilla, Románia Európai Beruházások és Projektek Minisztériumának államtitkára, valamint Matuz Zsolt, Románia Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztériumának államtitkára értekeznek Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatójának moderálása mellett.

Koraeste, 18.45 órától vállalkozók osztják meg tapasztalataikat. Nagy Zsolt, a Külhoni Mentorprogram kulcsmentorának moderálása mellett Darabont Sándor, a Sadelli Kft. igazgatója, Diószegi László, a Diószegi Pékség igazgatója, valamint Nagy Károly, a Promelek XXI Rt., az RMKT elnöke vesz részt a Vállakozók őszintén címen szervezett kerekasztal-beszélgetésen.

A szervezők közleménye kiemelte: a magyar nyelven zajló, multiszektoriális gazdasági esemény legfontosabb célja a romániai finanszírozási lehetőségek ismertetése, az erdélyi nagyvállalatok bemutatása, valamint az anyaországi- és határon túli magyar üzleti partnerek közötti kapcsolatok építése. A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Forrás: Maszol.ro

Borítókép: Festum Varadium

Kapcsolodó cikkek