KDNP: kiemelten támogatja a közösségeket a kormány - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország

KDNP: kiemelten támogatja a közösségeket a kormány

Az oktatásról és a kormány családpolitikájáról is szó volt a 2024-es költségvetési törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlésben szerdán

Harrach Péter (KDNP) kiemelte, a költségvetés mindig egyben kormányprogram is, így a 2024-es javaslat is jelzi, hogyan gondolkodik a kormány a közösségekről. Tiszteletreméltónak nevezte, hogy a kormány a nehéz gazdasági helyzetben is kiemelt célnak tekinti a családok támogatását. A kormány családpolitikájának egyik része a támogatás, a másik a törekvés, hogy megerősítsék a családot mint intézményt – vélekedett.

A kereszténydemokrata politikus kitért arra is: a nagyívű nemzetegyesítés eddigi eredményeit megtartja a jövő évi költségvetés. Folytatják az elkezdett, elsősorban a határon túli nemzetrészek kulturális és gazdasági támogatását célzó programokat. Megemlítette a Határtalanul programot, a Petőfi Sándor- és a Kőrösi Csoma Sándor-programot és a Bethlen Gábor Alapot. Megjegyezte, a gazdaságfejlesztési programok a kárpát-medencei magyarság szülőföldön maradását segítik.

Végül szólt a civil szervezetek, alapítványok támogatásáról, amelyeknek szintén emelkedik a támogatása. Míg 2010-ben 144 milliárd forintot, 2024-ben 503 milliárd forintot fordít a kormány e szervezetek támogatására.

MTI

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolodó cikkek