Menczer Tamás: a szlovák külügyminiszter hisz a fegyverszállításokban, de a harctéren csak halál van - Külhoni Magyarok
általános Felvidék Hírek Magyarország

Menczer Tamás: a szlovák külügyminiszter hisz a fegyverszállításokban, de a harctéren csak halál van

A szlovák külügyminiszter hisz a fegyverszállításokban, és igaza is lenne, ha ennek a konfliktusnak lenne megoldása a harctéren, de nincs – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára az MTI-nek hétfőn.

A harctéren csak halál van, megoldás nincs. Éppen ezért a fegyverek helyett most már a békéről kellene dönteni – fogalmazott Menczer Tamás.

Az igaz, hogy ezt a döntést Moszkvában is meg kell hozni. Meg Washingtonban is. Brüsszel majd követi az utóbbit – tette hozzá. Leszögezte: a magyar kormány álláspontja változatlan, Ukrajnába nem fegyvereket, hanem békét kell vinni.

Menczer Tamás vasárnap a Facebook-oldalán felvetette: ha a következő négy évben nem lesz háború, miért kellene fegyverszállítmányokat finanszírozni. Ugyanis az EU-s külügyminiszterek a legutóbbi tanácskozáson azt a javaslatot vitatták meg, amely szerint a következő négy évben évente ötmilliárd eurót kellene költeni arra, hogy az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokat finanszírozzák – fűzte hozzá.

Miroslav Wlachovsky szlovák külügyminiszter korábban többek között azt írta a közösségi médiában: „a háború akár holnap befejeződhet. Nem az EU a probléma, hanem Oroszország az”. Később arról írt: reméli egyértelmű, ki az agresszor.

MTI

Kapcsolodó cikkek