Potápi: több mint 40 ezerrel nőtt a levélszavazatok száma a legutóbbi választáshoz képest - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország

Potápi: több mint 40 ezerrel nőtt a levélszavazatok száma a legutóbbi választáshoz képest

Jóval magasabb volt a vasárnapi választásra regisztrált külhoni magyarok száma, mint négy évvel ezelőtt – közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Potápi Árpád János köszönetet mondott mindenkinek Magyarországon, a Kárpát-medencében és a diaszpórában, aki részt vett a választáson és a népszavazáson, továbbá külön köszönetét fejezte ki azoknak, akik szavazatukkal a Fidesz-KDNP-t támogatták – közölte az MTI. Szintén külön köszönetet mondott azoknak a külhoni magyaroknak, akik regisztráltak és időben, pontosan kitöltve eljuttatták a szavazataikat. Köszönetet mondott a főkonzulátusok, külképviseletek dolgozóinak, a külhoni magyar pártoknak, egyházi és civil szervezeteknek is.
Elmondta: a jelenlegi adatok alapján 456 129 külhoni magyar regisztrált, azaz 78 ezerrel többen, mint négy évvel ezelőtt; a levélszavazatok száma több mint 40 ezerrel nőtt. A nem végleges adatok szerint a csíkszeredai főkonzulátusra 139 783-an, a szabadkaira 60 913-an, a kolozsvárira 65 474-en, az eszékire 390-en, a lendvaira 149-en, egyéb külképviseletekre pedig 5840-en juttatták el szavazatukat. Közvetlenül a Nemzeti Választási Irodához 34 653 voks érkezett, ami összesítve 307 202 szavazatot jelent – ismertette. Potápi Árpád János összegzése szerint mintegy 78 ezerrel több külhoni magyar regisztrált, mint négy évvel ezelőtt, és a levélszavazatok száma több mint 40 ezerrel nőtt.
MTI

Kapcsolodó cikkek